0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PRONAŠAO PUT: Aleksandar Đorđević: Moja najveća želja je bila da košarci vratimo stari sjaj

Objavljeno: 27.09.14 u 11:10

Reprezentacija Srbije nedavno je na Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju. Jedan od najzaslužnijih za uspeh „Orlova“, bez dileme, bio je selektor Aleksandar Đorđević.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nekada kao igrač, sada kao selektor, Đorđević zna samo za – pobede. Upravo zbog toga on je bio pravi čovek za kampanju i UNIKA osiguranja pod nazivom: „Misli srcem za svoju sreću“.

– Za uspeh tima uvek su presudni iskrenost, direktnost, zahtevnost, visoki nivo profesionalnosti sa obe strane, međuljudski odnosi ispunjeni iskrenim emocijama, zahtevnost, zajedništvo i posvećenost zajedničkoj misiji, ali i sklanjanje ličnih interesa u stranu, zarad zajedničkog cilja i uspeha – naveo je Đorđević.

Na pitanje kako je uspeo da motiviše svoje igrače, Đorđević nije okolišao:

– Trebalo je upoznati ceo tim i svakog igrača kako bih mogao svakome da pronađem žicu, da bi ta žica svirala najlepšu muziku. Veoma je važno i stvaranje iskrenih i dubokih prijateljstava koja se potvrđuju pogotovo kada nastupe teški momenti, jer se tada okrećemo i oslanjamo jedni na druge. Uz to, jasno definisanje cilja stvara jak motiv, jer kada se zna za šta igramo, posvećenost je maksimalna i tada se igra srcem. Neka ova naša priča bude podstrek i za vas da probudite šampiona u sebi, budete uporni, verujete u sebe, volite to što radite, nikada ne odustajte – i uspeh će garantovano doći – kazao je slektor Srbije.

On je podvukao da mu je najveća želja bila da košarci u Srbiji vrati nekadašnji sjaj:

– Moja najveća želja je bila da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj kroz, ne samo dobru igru, već i način ponašanja na i van terena, snažnu volju, međusobno poštovanje, jak timski duh, pristojnost i pozitivne vrednosti, jer jedino na taj način možemo da pokažemo zašto je košarka elitni sport elitnih ljudi. Teren nikada ne laže. Zato nikome ne priznajem da je bolji od mene na terenu dok mi to ne dokaže, a onda pružim ruku i čestitam. Moj moto je oduvek bio – vredno radi, ostani skroman i okruži se ljudima kojima veruješ – zaključio je Đorđević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter