0
Fudbal

UBEDLJIVO: Orlići potukli do nogu vršnjake iz Rumunije

Objavljeno: 26.09.14 u 21:09

Mlađa omladinska selekcija Srbije (igrači do 18 godina) ubedljivo je savladala vršnjake iz Rumunije u drugoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Vršcu. Izabranici selektora Branislava Nikolića odličnom igrom u drugom poluvremenu slomili su otpor veoma kvalitetne gostujuće selekcije, a trostruki strelac bio je Aleksandar Lutovac, dok je jedan pogodak postigao Strahinja Karišić.

srbija-rumunija-u18

Prvi deo utakmice pripao je gostima, koji su poveli u 26.minutu, a mrežu Stefana Stojanovića zatresao je Aleksandru Dulka. Situacija na terenu potpuno se preokrenula u nastavku, kada je naš tim u potpunosti dominirao i zagospodario terenom. Lutovac je za manje od 20 minuta tri puta zatresao mrežu, pa je već sredinom nastavka igre bilo jasno da će „orlići“ zabeležiti pobedu, a u 74.minutu u strelce se upisao i Karišić.

Već početkom oktobra ova generacija imaće i novo okupljanje, za prijateljsku utakmicu sa Holandijom, koja se igra 8.oktobra u Shindelu, nadomak Roterdama.

– Zadovoljan sam sa dve provere koje smo imali sa kvalitetnim protivnikom, Rumunijom. Prva utakmica završena je 3:3, a u drugoj smo pobedili 4:1, a najvažnije je da smo dobili i neke nove igrače za ovu selekciju, koji ćemo ponovo koristiti i u Holandiji. Drago nam je da smo bili gosti Vrščana koji su se pokazali kao sjajni domaćini i bilo nam je zadovoljstvo da boravimo u ovom gradu – istakao je selektor mlađih omladinaca Branislav Nikolić.

SRBIJA – RUMUNIJA 4:1 (0:1)

STRELCI: 0:1 – Aleksandru Mihai Dulka u 26, 1:1 – Aleksandar Lutovac u 47, 2:1 – Aleksandar Lutovac u 62, 3:1 – Aleksandar Lutovac u 64, 4:1 – Strahinja Karišić u 74.minutu.

SRBIJA: Stefan Stojanović – Mile Šarenac, Miloš Zlatković (od 46.Lazar Zličić), Filip Stanković, Adnan Islamović – Nikola Mitrović (od 74.Marko Mijailović), Vladimir Ilić (od 83.Nemanja Glavčić), Aleksandar Lutovac (od 85.Nemanja Ivanović), Strahinja Karišić (od 83.Stefan Janković), Borko Duronjić (od 83.Dragiša Gudelj) – Nemanja Perić.

Selektor: Branislav Nikolić.

RUMUNIJA: Popesku – Rogoza (od 46.Manea), Panait, Vasiu, Juga – Balan (od 56.Bota), Dulka (od 65.Koci), Tarkoveanu (od 65.Burlaku), Čikaldau (od 82.Manole) – Čelaru, Petre.

Selektor: Andrej Špir.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter