0
Evrokupovi

SUD PONOVO RAZMATRA ZAHTEV: Ponavljanje suđenja za ubistvo Tatona?!

Objavljeno: 26.09.14 u 17:03

Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da beogradski Viši sud ponovo razmotri zahtev za ponavljanje suđenja dvojici okrivljenih za ubistvo Francuza Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Boris Taton

Apelacioni sud je objavio da je ukinuo prvostepenu odluku Višeg suda koji je odbio zahtev odbrane okriljenih Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće za ponavljanje suđenja optuženima za ubistvo francuskog navijača.

Iz proceduralnih razloga, ukinuo i rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je odbačen zahtev branioca Stefana Veličkovića za ponavljanje postupka.

Po odluci Apelacionog suda, Viši sud je prvostepeno rešenje o zahtevu odbrane Grkovića i Puzigaće doneo uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka i nije dao jasne razloge zbog kojih smatra da pojedini dokazi ne mogu dovesti do ponovljenog suđenja ili preinačenja presude.

Tatona (28) je grupa navijača Partizana pretukla 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Taton je od povreda umro dvanaest dana kasnije, 29. septembra 2009.

Apelacioni sud u Beogradu je u oktobru 2011. godine prepolovio zatvorske kazne 14-orici osuđenih za ubistvo. Kazne za Đorđa Prelića i Dejana Puzigaću, sa prvostepenih 35 i 32 godine zatvora, smanjene su na 15 i 14 godina zatvora.

Kazne su prepolovljene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osuđeni na po 30 godina zatvora – prenosi Žurnal.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter