1
Domaći fudbal

NOĆ KADA JE MARAKANA GORELA: Pre 18 godina Zvezda razbila Kajzer i dobila Stankovića (VIDEO)

Objavljeno: 26.09.14 u 11:55

Pre tačno 18 godina na Marakani je u okviru Kupa Kupova na Marakani gostovao nemački Kajzerslautern, što je i danas dan jedan od najvećih posleratnih mečeva koje je odigrao tim iz Ljutice Bogdana.

dejan-stankovic-zvezda

Pobednik nemačkog Kupa je u Beograd došao sa minimalnom prednošću iz prvog meča pogotkom Čeha Pavela Kuke. U Kajzerslauternu su bili uvereni u prolaz u sledeću rundu takmičenja, ali ih je tada četa Vladimira Petrovića Pižona rastužila i Delijama priredila spektakl za pamćenje.

Te noći 1996. godine na Marakani nije imalo mesta gde igla da padne, a naš najveći stadion je goreo. Na travnati tepih su istrčali Milojević, Jovičić i Ognjenović sa jednim ciljem, da nemački tim pošalju kući sa suzama u očima i uspeli su u tome jer su slavili sa neverovatnih 4:0 (0:0). A nije tako izgledalo posle prvih 45 minuta.

Tada je Pižon napravio možda i najveći potez u trenerskoj karijeri poslavši na teren tada supertalentovanog i golobradog Dejana Stankovića. To mu se isplatilo posle svega 10 minuta kada je novi miljenik Delija savladao Rajnkea. Marakana je upala u trans.

Pravi delirijum nastao je tek u produžecima (pošto je regularni deo utakmice, baš kao i prvi meč završen rezultatom 1:0 samo sad za Zvezdu) kada su crveno-beli postigli još tri pogotka. Ponovo je strelac u 96. minutu bio Stanković za 2:0, da bi na 3:0 povisio Njeguš u 107. minutu. Konačnih 4:0 postavio je rezervista Pantelić u 120. minutu utakmice. Bila je to tada jedan od najvećih trijumfa Crvene zvezde u istoriji na međunarodnoj sceni.

Te godine Kajzerslautern je postao šampion Nemačke.

CRVENA ZVEZDA – KAJZERSLAUTERN 4:0 (1:0)
(Stanković 55, 96, Njeguš 107, Pantelić 120)

Stadion: Marakana
Gledalaca: oko 50.000

Crvena zvezda: Milojević; Živković, P. Stanković, Sakić, Đorović; Njeguš, Ljubojević (D. Stanković 46), Vanić, Anić; Ognjenović (Pantelić 83), Jovičić.
Kajzerslautern: Reinke; Kadlec, Koh, Šafer, Breme; Greiner, Ratinjo, Frank, Vagner; Kuka, Vegman.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

1 Komentara

  1. Kakve su tada fudbalske sile padale pred nasom Zvezdom,ove legende od igraca nisu ni bile svesne kakvu istoriju pisu. . . Nekad igraci koji su igrali za Mancester,Bajern,Real,Marsej i tako tih mocnih klubova su se plasili i molili da ne igraju protiv Zvezde a sada da i ne pricam dalje. ..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter