4
Košarka

LJUBIMAC GROBARA PORUČUJE: Partizan će opet isplivati!

Objavljeno: 26.09.14 u 16:18

Nekadašnji igrač Partizana, centar Minesote Nikola Peković je pre odlaska u Ameriku razgovarao za srpske medije, prvi put u ovoj godini. Nezaobilazna tema bio je Partizan, Bogdan Bogdanović, uspeh reprezentacije Srbije u Španiji…

10Wolf1213.jpg

Peković se afirmisao u Partizanu, pa pomno prati tešku situaciju kluba koji mu je toliko pomogao u karijeri i kojeg voli.

– Veliki je udarac za Partizan to što neće igrati Evroligu posle više od jedne decenije. Mada, ja znam da će se klub iščupati iz ovoga. Nažalost, nije to prva teška situacija u Humskoj za sve ove godine. U redu, možda jeste najteža, ali vadili su se crno-beli i ranije iz velikih problema, pa sam siguran da će opet isplivati – kaže Peković u razgovoru za Mocart Sport.

Šale radi, mada to nije stvar za šalu, ako bude novi lok-aut u NBA nećeš se vraćati u Partizan, pošto ne igra Evroligu?

– A-ha-ha… Ne može ni da bude lok-auta sledećih 10 godina po novom kolektivnom ugovoru. Potpisano, zapečaćeno i tako je kako je.

Tokom prošle sezone u crno-belom dresu je eksplodirao Bogdan Bogdanović, već je i draftovan?

– Igrao sam s njim i znam koliko je dobar. Mnogo mi je drago zbog njega. Bogdan Bogdanović od svih srpskih igrača ima najveće šanse da napravi karijeru u NBA, pre svega zbog odličnih fizikalija.

Pratio si mečeve Srbije na Svetskom kupu u Španiji?

– Gledao sam svaku utakmicu, bukvalno svaku. Stvarno su momci igrali dobro. Sigurno da im je psihološki težak bio poraz od Francuske u grupi, ali izdigli su se iznad te situacije. U nokaut fazi su bili fantastični, posebno protiv Brazila i ponovo Francuske. To su bile sjajne utakmice, tačnije neverovatne. Sa skoro svim igračima iz reprezentacije Srbije sam ili igrao, ili igrao protiv njih. Dobro ih poznajem, ali priznajem da nisam očekivao da će postići ovako nešto. Naravno, bilo mi je mnogo drago – zaključio je Peković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter