1
Košarka

FOTO: KKCZ

GLORIA KUP: I Dudin Efes bolji od Radonjićeve čete

Objavljeno: 26.09.14 u 16:49

Crvena zvezda je pretrpela i treći poraz na Glorija Kupu, pa je ekipi Dejana Radonjića pripalo šesto mesto. Efes sa 76:59 (15:13, 23:15, 18:17, 20:14) slavio protiv crveno-belih.

FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

Samo je prav četvertina bila ravnopravna,n a posle nje su Turci otklonili svaku neizvesnost. Efes, koji sa klupe vodi Dušan Ivković,  znatno je pojačao odbranu, a crveno-beli na to nisu imali adekvatan odgovor. Već tada su Turci stekli ogromnu prednost, u 18. minutu bilo je +15 – 36:21.

Pokušao je zonom Radonjić da poremeti rivala i na trenutak je u tome uspeo. Do odlaska na poluvreme Zvezda je razliku smanjila za trećinu (38:28). Uglavnom se igralo za Marjanovića, koji je svoj tim držao u životu.

Samo minut je bio potreban Turcima u trećem periodu da ponovo dođu na 15 poena viška (43:28). Nije tim iz Istanbula spuštao nivo igre, niti je Zvezda uspevala da pronađe pravi ritam.

Tek u finišu treće četvrtine crveno-beli su vezali nekoliko dobrih odbrana, a uspeli su to i da materijalizuju u napadu (56:45). Zakucavanje Marjanovića na startu četvrte četvrtine dovelo je Zvezdu na jednocifreni zaostatak posle dugo vremena (56:47).

Da je skok u odbrani bio bolji i da nije bilo nekoliko loših poteza, kao što je to bio faul Vilijamsa na Perperoglou pri šutu za tri poena, crveno-beli su mogli još više da namuče favorita.

Sa deset vezanih poena Perperoglua Efes je otišao na do tada maksimalnih 20 poena razlike (71:51). Tek kad je Ivković uveo rezerviste, Zvezda je uspela da smanji razliku i izbegne težak poraz…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter