1
Domaći fudbal

ŽELE PODRŠKU CELOG BALKANA: Zvezda na sve načine pokušava da smeni Karadžića!

Objavljeno: 25.09.14 u 14:30

Fudbalski klub Crvena zvezda obratio se danas pismom svim klubovima Superlige, Prve lige, regionalnim savezima, sudijskoj i trenerskoj organizaciji tražeći podršku za svoju inicijativu da se smeni predsednik FSS Tomislav Karadžić. 

marakana1

U Zvezdinom otvorenom pismu, koje otkriva agencija Beta, klub sa Marakane navodi da je rezultat inicijative od prošle godine bio formiranje radne grupe koja bi trebalo „da nađe optimalna rešenja“ za fudbal u Srbiji. 

– S obzirom da je od tada prošlo vec 6 meseci, a Tomislav Karadžić nije nijednom okupio formiranu radnu grupu, niti je pokazao želju da sprovodi bilo kakve rekonstrukcije i reforme, FK Crvena zvezda želi ovom prilikom da podseti sve svoje sportske prijatelje na dogovore koji su napravljeni tokom prošle jeseni i ovog proleća – navodi se u pismu koje je potpisao predsednik skupštine crveno-belih Svetozar Mijailović. 

U dopisu se ističe da ovaj potez Zvezde nije izazvan time što šampionu Srbije u Kruševcu „nisu dosuđena tri penala“, već da je to bilo „inicijalna kapisla“.

– (Zvezda reaguje) zbog svega onoga zbog čega smo i počeli proteste prošle godine. Poverovali smo da Karadžić može da promeni sebe i svoj način rukovodjenja savezom, ali smo se prevarili. Dosta je bilo ponižavajućeg odnosa u koji nas FSS dovodi svojim postupcima (rukovođenjem saveza, sudjenjem, analizom sudjenja, kažnjavanjima, nepoštovanju, saopštenjima itd). Ne radi se ovde samo o Crvenoj zvezdi, ovde je reč o srpskom fudbalu – navodi se u pismu, koje se samo nadovezuje na reči Zvezdana Terzića, koji je Tanjugu govorio o Tomislavu Karadžiću.

Šampion Srbije naveo je da „kao najveći i najtrofejniji klub na ovim prostorima“ „želi da preuzme punu odgovornost za dešavanja u srpskom fudbalu“.

– Zato smo) zatražili od predsednika FSS Tomislava Karadžića da podnese ostavku u roku od 30 dana i na taj način inicira izbore na svim nivoima. Od fudbalskih izbora koje smo imali 2012. godine do danas, mnogo toga se promenilo u Srbiji, kako na fudbalskoj, tako i na društvenoj sceni – navodi se u pismu.

Da bi fudbal u Srbiji krenuo napred, potrebni su nam izbori, potrebni su nam novi ljudi i nova energija. Crvena zvezda će imati kandidata za predsednika, a Tomislav Karadžić će takođe imati šansu da se kandiduje i u demokratskoj proceduri u skladu sa statutom FSS, dokaže koliko ga fudbalska Srbija stvarno podržava – poručeno je iz Zvezde.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter