0
Košarka

STIŽU ŠUŠKE: Erik Bledso obnovio ugovor sa Sansima

Objavljeno: 25.09.14 u 10:23

Najveća transfer-saga u NBA ligi ovog leta konačno je dobila svoj epilog. Nekadašnji 18. pik s drafta 2010. godine, bivši student univerziteta Kentaki, Erik Bledso, obnovio je ugovor sa Finiks Sansima.

Phoenix Suns v Sacramento Kings

Fantastični atleta tokom ovog leta prošao je sito i rešeto pregovarajući sa GM-om Sansa, Rajanom Mekdonoum. Nakon što je u jednom trenutku izgledalo da je odlazak Bledsa nemonovnost, dve strane su, ipak, uspele da pronađu zajednički jezik, prenosi www.nbaserbia.com.

– Odavno sam naučio da nije važno da li more olujno, sve dok brod koji plovi stigne do cilja. Uzbuđeni smo što smo se dogovorili sa Erikom i što će on na dug period ostati deo ekipe. On će biti integralni deo ne samo našeg tima, već i čitave zajednice u Finiksu – rekao je predsednik Sansa, Lon Bejbi.

Gotovo identične reči imao je da kaže i GM kluba, Rajan Mekdonou.

– Presrećni smo što će Erik Bledso ostati deo Finiks Sansa u godinama koje dolaze. Erik je jedan od najuzbudljivijih igrača za gledanje, momak koji poseduje fenomenalnu dinamiku i apsolutno je kompletan košarkaš. Igrao je jako dobro za nas i u odbrani i u napadu. Sigurni smo da će uspeti da se etablira kao jedan od najboljih igrača NBA lige – rekao je Mekondou.

Bledso je prošle sezone odigrao 43 meča, od kojih 40 kao starter. Prosečno je beležio po rekordnih 17,7 poena uz 5,5 asistencija i 4,7 skoka po meču za 32,9 minuta. Uz to je beležio po 1,6 ukradenu loptu uz najbolji procenat šuta iz igre u karijeri od 47,7%.

Bledso je postao tek šesti igrač u istoriji Finiksa koji je beležio po barem 17,0+ poena, 5,0+ asistencija, 4,0+ skokova i 1,5+ ukradenu loptu. Poslednji igrač Sansa kojem je tako nešto pošlo za rukom bio je Čarls Barkli 1993. godine kada je bio i MVP NBA lige.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter