0
Košarka

NBA: Tristan Tompson želi da postane milioner

Objavljeno: 24.09.14 u 10:40

Krilni centar Klivlend Kavalirsa, Tristan Tompson kako navode izvori, traži od kluba povišicu jer želi dobro da unovči svoje atletske sposobnosti i činjenicu da je od dolaska u ligu startna četvorka ovog kluba.

Tristan-Tompson-Klivlend-hiphoopjunkies-com

Ekipa Klivlend Kavalirsa tokom ovog leta dobila je par zlata vrednih pojačanja. Naravno, reč je o Kevinu Lavu i pre svega Lebronu Džejmsu koji su, smatraju i u upravi kluba i među navijačima, garancija uspeha ove franšize.

Dolaskom ove dvojice momaka, kako stoje stvari, sve manje mesta u rotaciji biće za dosadašnjeg startnog krilnog centra ovog tima, bivšeg četvrtog pika s drafta 2011. godine, Kanađanina Tristana Tompsona, piše www.nbaserbia.com.

Nekadašnji student univerziteta Teksas je od svog dolaska u NBA dobio značajnu minutažu i igrao je ulogu startera. Međutim, zbog dolaska Kevina Lava svi su izgledi da će se od naredne sezone preseliti na klupu za rezerve.

Ipak, izvori kažu da će, zbog do sad učinjenog, ovaj momak pokušati dobro da „naplati“ svoje košarkaško znanje:

– Tristan Tompson je bio starter sve tri godine od dolaska u NBA. Ipak, sada je tu Kevin Lav. Tompson će narednog leta postati slobodan agent, a već sada je poručio čelnicima kluba da želi značajnu povišicu – kazao je jedan izvor blizak dešavanjima u Klivlendu i dodao:

– On je tražio platu od 11 miliona dolara po sezoni. Tompson je svestan da će Greg Monro narednog leta biti slobodan. I realno gledano, Monro je mnogo kompletniji igrač, pa će samim tim biti i traženiji. Zato Tompson želi sad da potpiše ugovor i obezbedi se, pošto će, sigurno, ove sezone igrati manje – dodao je ovaj izvor.

Ipak, malo je verovatno da će GM Klivlenda, Dejvid Grifin odlučiti da odreši kesu za ovoliki novac. Pre svega znajući da će Kevin Lav, takođe, na kraju godine postati slobodan igrač.

Tompson je prošle sezone prosečno beležio po 11,7 poena uz 9,2 skoka po meču.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter