0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Fofana ukrotio „lavove“ (VIDEO)

Objavljeno: 24.09.14 u 17:50

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su na Vračaru sa minimalnih 1:0 (1:0) savladali drugoligaša Bežaniju.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trijumf crno-belima doneo je Ismael Fofana u 37. minutu i  tim pogotkom je pokazao da zna da iskoristi svaki minut koji dobije od trenera crno-belih Marka Nikolića.

Nije Bežanija bila nimalo lak protivnik. „Lavovi“ su se hrabro borili, propustili su nekoliko izglednih šansi, najveću Kovačević, kada je promašio prazan gol. U drugom poluvremenu Jelić je pogodio prečku.

Ipak, Partizan je pokazao da je iskusniji i bolji tim, čini se da su crno-beli igrali onoliko koliko je bilo potrebno da se iz daljeg takmičenja izbaci protivnik. To je dokaz poslednjih pola sata igre, kada Bežanija nije mogla da dođe do prave šanse.


Tok meča:

Na početku utakmice Partizan je tim koji je držao loptu u nogama, ali je Bežanija ta koja je propustila dve dobre prilike. Prvo je u 10. minutu vezista Bežanije Matović pokušao udarcem sa 16 metara, ali je lopta preletela gol Partizana, na kom stoji rezervni golman Živko Živković. Ipak, stopostotnu šansu da povedu „lavovi“ su propustili u 19. minutu kada je Kovačević izašao sam na čuvara mreže Partizana, predriblao ga, a potom i promašio prazan gol. Izgleda da se špic Bežanije uplašio šanse u kojoj se iznenada našao. Crno – beli su prvi put zapretili u 25. minutu kada je Andrija Živković šutirao preko gola.

Posle dve sjajne šanse za Bežaniju, publika na Vračaru je mogla da viidi fenomenalnu akciju Partizana. Lazović je uposlio Vulićevića na desnoj strani, ovaj je centrirao, a ljubimac Grobara, Fofana glavom je loptu smestio u mrežu sa nekih pet metara. Crno-beli su poveli sa 1:0 u 37. minutu. Do kraja prvog poluvremena Partizan je imao još jednu sjajnu priliku, ali u 41. minutu napadač iz Obale Slonovače nije bio precizan.

Sjajan je to bio početak drugog poluvremena. Partizan je prvi zapretio šutevima Vulićevića i Ninkovića, ali su dva igrača bila neprecizna. Ipak, ponovo je stopostotnu šansu imala bežanija. Prvo je napadač Đoković ušao u kazneni prostor u 55. minutu, šutirao ali je Živković odbranio, iz naleta je pokušao sa više od 20 metara Jelić, a lopta je pogodila prečku. Mogao je Partizan, kao i u prvom poluvremenu, da kazni propuštene šanse „lavova“, ali je u 60. minutu sjajne pokušaje Fofane i Andrije Živkovića odbranio golman domaćina Ostojić.

Poslednjih pola sata igre četa trenera Marka Nikolića nije želela preterano da se zamara. Čuvali su crno-beli sebično vođstvo od 1:0, ne dajeći puno šanse fudbalerima Bežanije da stignu do gola. Partizan je mogao u 82. minutu do 2:0, ali je šut Saše Markovića završio pored gola Ostojića. U 89. minutu kapiten Partizana Saša Ilić je pokušao da lobuje čuvara mreže „lavova“, ali je on bio priseban i krajnjim naporima je loptu izbacio preko gola. Na kraju Partizan je uz dosta muke, pobedom 1:0, izborio plasman u osminufinala Kupa Srbije.

Bežanija – Partizan 0:1 (0:1)

Strelac:
Fofana 37.

Stadion: Obilića na Vračaru. Sudija: Igor Stoilković (Beograd).

BEŽANIJA: OstojićLuis Gustavo, Mustur, Matović, Milić – Stanovčić, Brujuić (od 44. Rakić), Kovačević, Jelić (od 86. Zorica) – Đoković i Šaka (od 69. Subotić).
PARTIZAN: Ž. Živković – Vulićević, Petrović, Ćirković (od 65. B. Ilić), Stanković – Marković, S. Ilić, A. Živković (od 65. Luka), Ninković – Lazović i Fofana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter