0
Evrokupovi

IMA LI KO JAČI OD RONALDA: Osam golova u tri meča za šest dana!

Objavljeno: 24.09.14 u 17:05

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo pruža neverovatne partije u dresu madridskog Reala. Za samo šest dana postigao je čak osam golova i stigao do 12 pogodaka, u svim takmičenjima ove sezone. Uz to, najviše je doprineo neverovatnim rezultatima Madriđana ove nedelje.

Kristijano Ronaldo

Real je za manje od sedmice uspeo da postigne 18 golova – prvo je pobeđen Bazel sa 5:1, potom je „stradao“ Deportivo (8:2), da bi u trećem meču Elče savladan sa 5:1.

Kristijano je u novu sezonu ušao osvajanjem Zlatne lopte za najboljeg igrača sveta, što je očigledno uticalo na to da prebrodi krizu i povrede.

Seriju golova u Primeri Portugalac je počeo protiv Kordobe, da bi nastavio u porazu od gradskog rivala Atletika sa 2:1. Usledila su dva het-trika i golovi u LŠ, pa je tako Ronaldo na 9+3 u dva takmičenja.

Osim toga, zabeležio je jednu asistenciju protiv Bazela.

U duelu sa Elčeom na ’Bernabeu’ krenulo je loše po Ronalda, koji je u 15. minutu skrivio penal, ali ga je to izgleda samo naljutilo. Ipak, već do poluvremena je postigao dva, jedan iz penala, a jedan glavom na centaršut Marsela.

Impresivnu partiju krunisao je sa još dva pogotka – novi penal i rutinska završnica posle dodavanja Bejla, za četiri precizna udarca iz 11 pokušaja. Tako je stigao do 28. het-trika u karijeri (25 u Realu).

Predvodnik Real Madrida tako nastavlja da nosi svoj tim posle lošeg starta i pokazuje da će opet biti jedan od najozbiljnijih kandidata za Ligu šampiona.

„Kristijano ne voli da igra okrenut leđima golu, on želi da traži prostor po boku i da ide ka golu. Pokreti koje pravi su veoma brzi i to je uvek iznenađujuće. On je uvek u pravoj poziciji jer ima jedinstven dar kretanja. Bilo mu je potrebno neko vreme u kom će raditi, a on je to činio svojom profesionalnošću i disciplinom koju ima. U veoma dobrom je fizičkom stanju, motivisan je i postiže mnogo golova“, rekao je trener Karlo Ančeloti.

Kristijano i Real mogli bi da imaju dva velika problema ove sezone. Prvi – to što je Barselona uz utakmicu manje već odmakla tri boda i drugi – činjenica da, kako fudbalski stručnjaci vole da kažu, u timu vlada veliki disbalans.

Odlaskom Di Marije i Šabija Alonsa nastala je velika rupa u centralnom delu terena, zbog čega šampion Evrope prima mnogo golova (na svakom od poslednjim pet mečeva barem po jedan).

Hames Rodriges, novo pojačanje iz Monaka, već nedeljama dokazuje da nije adekvatna zamena Argentincu, a malo je verovatno da Ronaldo celu ekipu može da nosi na leđima. On ipak ističe da nema nameru da napušta Madrid.

„To su sve spekulacije, srećam sam ovde, stvari se odvijaju na pravi način i moja budućnost je vezana za Madrid. Dobro nam ide ove sezone i nema potrebe da govorim o stvarima koje nisu vezane za klub“, rekao je Ronaldo, a piše B92.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter