1
Košarka

FOTO: KKCZ

GLORIJA KUP: ‘Crno-beli’ Fenerbahče ipak prejak za Zvezdu

Objavljeno: 24.09.14 u 21:04

Drugi meč Crvene zvezde na Glorija kupu u Istanbulu i drugi poraz u grupi B. Fenerbahče je bio bolji od Beograđana sa 75:66 (19:17, 22:19, 18:16, 16:14), što znači da će se Zvezda boriti za peto mesto sa Efesom, u petak. CSKA i Fener sutra igraju za prvo mesto u grupi.

FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

Najefikasniji u timu crveno-belih bili su Luka Mitrović sa 17 poena, Marjanović 15, Tejić je zabeležio 13, a sa druge strane Žorić je na svom kontu upisao 14 poena, Veseli 13, Bjelica 10, a debitovao je i Bogdan Bogdanović i postigao trojku.

Crveno-beli su lepo otvorili meč, već posle tri minuta bilo je 7:2. Na pola koša razlike smanjio je Erden, ali je Tejić, koji je odlično počeo ovu utrakmicu, bar sprečio zakucavanje. Na prvi tajm-aut otišlo se posle četiri i po minuta igre, što je prijalo turskom timu. Veseli je izjednačio na 10:10, atraktivnim zakucavanjem, ali je Tejić vratio Zvezdi vođstvo. Već je upisao šest poena. Poentitrao je pored trojice igrača u sledećem napadu i izborio i dodatno slobodno bacanje za 15:12, tri minuta pre kraja prve deonice.  Prvu trojku u turskom timu pogodio je Veseli, za novo izjednačenje. 1.38 do isteka prvih deset minuta Žorić dovodi domaćina u vođstvo. Na +4 Fener je odveo Žorić, a do odlaska na odmor Luka Mitrović je smanjio na 17:19.

Gde je stao Tejić, nastavio je Luka Mitrović. Zvezda drži priključak, Mitrović je stigao do desetog poena, sa druge strane, Veseli do 11. Sredinom druge deonice u igru je ušao i Nemanja Bjelica, ali je na semaforu dugo stajalo 24:25. Na polovini deonice bilo je 28:32. Fener je onda odgovorio serijom i poveo sa 37:30, što je bio signal za Radonjića da zatraži tajm-aut. To nije urodilo plodom, već novim poenima za Turke, Bjelica je zakucao… Zvezda smanjuje na sedam poena razlike posle nove trojke Tejića, a na poluvreme se odlazi sa rezultatom 36:41.

Na početku treće deonice na parketu su, u turskoj ekipi, trojica nekadašnjih Paartizanovih igrača. Prošlo je tri minuta igre, Fener vodi 47:40. Marjanović je postao treći dvocifreni igrač u Zvezdi (43:49), posle čega je usledilo još jedno NBA zakucavanje Jana Veselog… Stigao je Blažič do prvog poena, sa linije slobodnih bacanaja. A onda prva trojka Bogdana Bogdanovića, za prvu dvocifrenu prednost Fenera (44:54). Pred kraj deonice prve poene postigao je Cirbes. Na kraju treće deonice 52:59.

Poslednju deonicu poenima otvara Bjelica. Pet i po minuta do kraja treću trojku pogađa Luka Mitrović, prethodno je Dženkins zabeležio prve poene.  Sa linije slobodnih bacanja dovodi Zvezdu na ‘minus 5’, podeseto, u jednom trenutku je bilo 13 razlike. Marjanović je stigao do 13 poena, tri minuta pre kraja susreta. Žorić je sakupio 14 poena, osam je dao u poslednjoj deonici. Na kraju 75:66 za tim Željka Obradovića.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter