0
Košarka

NBA: Brus Boven: Hjuston je klub bez trenera, Mekhejl je užasan

Objavljeno: 23.09.14 u 11:34

Bivši NBA košarkaš i trostruki šampion ove lige, Brus Boven, izneo je plejadu kritika na račun rada trenera Hjuston Roketsa, Kevina Mekhejla.

Brus-Boven-Legenda-sunpeople77im-com

Naime, momak koji je čak pet puta tokom igračke karijere ulazio u idealni defanzivni tim NBA lige zamera šefu struke odsustvo defanzivne koncepcije i smatra da su Roketsi tim koji nema apsolutno nikakav plan sistematskog rada.

– Neću da puzim pred Džejmsom Hardenom i Roketsima, zato što se sećam tog momka još iz Oklahome. Da budem pravedan prema Džejmsu: njegova defanziva je užasna, ali važnije od toga jeste pitanje: ima li Hjuston kao klub bilo kakvih defanzivnih principa? – upitao se Brus Boven.

On je dalje nastavio ne menjajući intenzitet kritika:

– Izuzetno sam razočaran njihovim timskim konceptom. Zapravo, to je ono što kod njih ne vidim i ne postoji. Ukoliko postoje neka pravila, zašto ih onda ne poštuju? Sećam se jedne Hardenove izjave kada je rekao da „zna da ne igra dobru odbranu i da mora bolje“. Međutim, bez pravih smernica od trenera, on i ne može bolje. Ko će igrača da usmeri ka osnovnoj liniji? Odbrana je nešto što mora da se vežba svaki dan, pogotovo rotacije i preuzimanja – smatra Boven.

On se potom prisetio kako je to izgledalo u njegovo vreme kada je igrao za San Antonio Sparse:

– Sećam se, vežbali smo rotacije svaki dan tokom osam godina dok sam igrao u Sparsima. Pomislili biste da smo Timi, Toni Manu i ja znali sve što treba da se uradi. Međutim, nije tako. Mi smo to uvežbavali i radili planski. A to su neki principi. Sećam se da sam gledao Hardena dok je igrao u Oklahomi i čuvao je Kobija. Uradio je sjajan posao. Ali, u Hjustonu toga nema pa nema – insistira Boven.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter