0
Fudbal

GDE JE LOPTA, DRUŽE: ‘Tripuje’ da je Ronaldinjo, a u stvari… (VIDEO)

Objavljeno: 23.09.14 u 09:01

Najvažnija sporedna stvar na svetu, u svetu poznata i pod „pseudonimom“ fudbal, igra je koju, kada je izvode majstori, deluje kao određena vrsta umetnosti.

Fudbal-Gol-Lopta-Logo

Međutim, kao što je istorija pokazala: tanka je linija između šunda i umetnosti.

Osim onih koji su imali (ne)sreću da se uvere u istinu ovih reči kroz muzičke primere „srpske nacionalne muzike sa prizvukom turdžekistanskog melosa“, jedan fudbaler u brazilskoj ligi pokazao nam je kako kič izgleda na fudbalskom igralištu.

Svi znamo kako je na terenu svojevremeno plesa, ali i dalje to čini, „Kralj Sambe„, brazilski mađioničar Ronaldinjo. I sve ono što on može da izvede sa loptom, izvesno je, inspirisalo je mnoge klince da se late lopte. U ostalom, verovatno je baš tako nekako i Nejmar postao ono što je danas.

Tim putem pokušao je da krene i još jedan brazilski igrač. Međutim, kako kaže jedna narodna izreka: „nije zlato sve što sija“, odnosno u fudbalskom žargonu: „nije Ronaldinjo svako ko radi biciklicu“.

Radi – ili barem pokušava da uradi…

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter