0
Fudbal

SRBI VLADAJU PREMIJER LIGOM: Trojica ‘Orlova’ među 15 najkorisnijih fudbalera u Engleskoj

Objavljeno: 21.09.14 u 11:21

Reprezentacija Srbije može da se pohvali mladim i talentovanim igračima kokve dugo naša zemlja nije posedovala u svom timu.

Premijer liga logo

Da je to tako, jasno kaže glas statistike najbolje fudbalske lige na planeti, engleske Premijer lige. Naime, na zvaničnom sajtu Premijer lige može se pronaći lista najkorisnijih igrača prve engleske lige.

Gotovo neverovatan podatak jeste taj da se među prvih 15 najkorsnijih igrača ove lige nalazi čak trojica reprezentativaca Srbije.

Naime, ova lista sadrži takozvani indeks korisnosti koji se izračunava sabiranjem i oduzimanjem kvalitetnih i pogrešnih dodavanja, uspešnih i neuspešnih startova itsl.

A lista kaže da se na devetom mestu Premijer lige po korisnosti fudbalera našao – bek Čelsija i kapiten reprezentacije Srbije, Branislav Ivanović.

Naš fudbaler našao se samo jedan stepenik iznad – drugog reprezentativca Srbije. Ovaj put, reč je o brzonogom dribleru Sautemptona, Dušanu Tadiću. Sjajni Dušan Tadić, dakle, zauzima 10. poziciju navedene liste.

Da Srbi imaju ogroman uticaj na Premijer lige svedoči primer i drugog igrača „Orlova“ koji se nalazi u timu Čelsija, Nemanje Matića.

Naime, Nemanja Matić zvanično je 13. najkorsniji igrač Premijer lige. Shodno eksploziji na startu engleske lige, posle nepunog petog kola, najkorisniji igrač Premijer lige je napadač Čelsija, Dijego Košta.

Premijer-Liga-Statistika-Srba

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter