1
Domaći fudbal

SAMO U SRBIJI: Real i Atletiko, na seoski način

Objavljeno: 21.09.14 u 12:03

Početkom ove sezone, Real Madrid je izgubio od gradskog rivala Atletika. Međutim, to je tamo negde, u dalekom svetu. Mi, ovde u Srbiji, imamo svoje.

Atletiko-Madrid-Real-Madrid-Logo

I koga briga za špansku Primeru? Možda one ljude koji žive u gradovima. Međutim, u selu Donja Jajina, sve je podređeno 28. septembru. Jer tada je derbi. Igraju – Real i Atletiko.

Ne, nije reč o slavnim timovima koji će, iz daleke španije, stići na „srpsku oranicu“ da ukrste koplja. Reč je o dva lokalna kluba koja su podelila selo od 2.000 stanovnika.

FK Real iz Donje Jajine osnovan je daleke 1947. godine. Iako ime asocira na „Kraljevski klub„, naš Real je dobio ime po lokalnoj fabrici, koja se u to vreme prihvatila sponzorstva.

A Atletiko?

Atletiko je na veliku scenu male Donje Jajine stupio tek nedavno, pre koji mesec. Osnovan je, kažu meštani – iz inata.

– Izbacili su me iz kluba (Reala) i ja sam sa prijateljima iz inata osnovao novi i dao mu ime Atletiko da ih bijemo kao što naš slavni imenjak pobeđuje Real – priča za Blic Boban Cvetković, osnivač i predsednik novog kluba.

U selu nema kafana. A dobro se zna da igrači vole opuštanje. Zato se igrači i stručni štabovi svakodnevno nalaze i druže ispred dva lokalna marketa. I svako ima svoj.

Međutim, vrag odnosi šalu. Rivalstvo je pregolemo. Čarke su već ugledale svetlost dana. Naime, prodavnica STR „Dani„, mesto je ispred kojeg se okupljaju igrači i pristalice Reala. Nedaleko odatle, nalazi se STR „Miloš„, konačište fanova Atletika.

– Gledamo se preko plotova i začikujemo. Oni su agresivniji. Čak su na našem stolu ugravirali ime njihovog kluba – kaže u dahu kapiten Reala.

Za razliku od slavnih i bogatih španskih klubova, u naselju Donja Jajina nema „Vinsentea Kalderona“ i Santjago Bernabeua pa su fudbaleri oba tima prinuđeni da dele seosko igralište…

Verovatno uz muke i netrpeljivost, kao što kod nas obično biva. I dok svi čekaju 28. septembar i španski gradski derbi u srpskom selu, atmosfera polako ključa…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter