0
Košarka

FOTO: www.fcb-basketball.de

BEZGREŠNI ŠTIMAC: Centar sjajnom partijom debitovao za Bajern

Objavljeno: 21.09.14 u 17:39

Košarkaši Bajerna iz Minhena, koje sa klupe predvodi Svetislav Pešić,  plasirali su se u finale turnira u Bonu, pošto su posle produžetaka savladali francuski Gravelin-Dankerk posle produžetaka. Bajern je slavio rezultatom 92:87, pošto je regularni tok meča zavšren nerešeno 80:80, ameč je obeležio srpski centrar Vladimir Štimac.

FOTO: www.fcb-basketball.de
FOTO: www.fcb-basketball.de

Bio je ovo njegov debi, a završio ga je kao najkorisniji igrač svoje ekipe sa indeksom 22. Štimac je postigao 14 poena, uz šest skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, a interesantno je da na celoj utakmici nije imao promašaj, čak je pogodio i jednu trojku. Meč završio sa maksimalnim učinkom, 5-5 za dva, 1-1 za tri i 1-1 sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u redovima Bajerna bio je još jedan naš igrač, Duško Savanović ubacio je 15 poena i upisao po dva skoka i asistencije. Vasa Micić je meč završio sa 4 poena i 3 asistencije. Pored njih istakli su se Luka Stajger sa 15 i Džon Brajant sa 14 poena.

Bajern će u finalu turnira igrati protiv domaćina Bona, koji je sa 82:72 savladao Turov.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter