5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GROBARI: Pristalice Totenhema same sebe zovu „jevrejskom armijom“, čime smo ih uvredili?

Objavljeno: 19.09.14 u 20:15

Jedna od vodećih navijačkih grupa Partizana, Južni front oglasio se saopštenjem povodom sporne parole istaknute na utakmici sa Totenhemom. Zastavu koja se pojavila na „jugu“ britanski mediji su nazvali antisemitskom. Mi saopštenje Grobara prenosimo u celosti.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kroz navijački svet, a naravno i kroz grobarsku istoriju, protutnjalo je dosta i dobrih i loših parola. I onih koje su se „kapirale na keca“ i koje su pogađale suštinu, ali i onih nerazumljivih, loših, neshvatljivih… Bilo je i političkih i duhovitih i patriotskih i sportskih. Od sinoć, mediji su odlučili da je bilo i antisemitskih. I to ne bilo koji mediji, nego čuveni ostrvski mediji. Nadaleko čuveni po objektivnosti (npr. videti: „Slučaj mlade reprezentacije u Kruševcu“).

Ukoliko čoveku, kome je opšteprihvaćeni nadimak „Debeli“ koji i on sam za sebe koristi, kažete na fudbalu: „Ej, Debeli, ne davi sa tom loptom, dodaj jednom“, da li je to za njega uvreda? Pa možda bi i bila, ali on sam sebe tako naziva… Ako je nekom Petru nadimak Pera, da li je uvreda kad mu kažete: „Pero, razbio sam te na PES-u juče“?

FOTO: www.juznifront.com
FOTO: www.juznifront.com

Navijači Totenhema sebe nazivaju „Yid Army“ (Yid – sleng naziv za Jevreje i jevrejsku zajednicu), što su čak i na sinoćnjem meču skandirali nekoliko puta. Da li je uvreda kada im kažete da su Jevreji? Da li je to antisemitizam? Da li je uvreda kada Slovaku kažete da je Slovak, da li je uvreda kada Jermenu kažete da je Jermen? Da li je uvreda kada navijačkoj grupi koja sebe zove „Jevrejska Armija“ uputite poruku da za njihov klub navijaju „samo Jevreji i p…e“? Pa možda i jeste, ali samo ova reč koja počinje na „p“, antisemitizam nije nikako. Antisemitizam je kada se jevrejska zajednica vređa na verskoj, rasnoj i nacionalnoj osnovi. Da li je ova poruka to i sadržala, možete i sami da zaključite, svi koji čitate ovaj tekst.

Gospodo, jedan multimilionerski tim je sinoć na JNA nadigran od strane igrača kojima kasne plate. Jedan „jeftini“ Partizan žali i njegovi navijači nisu noćas spavali jer su propustili više šansi i ispustili pobedu, a vi pokušavate da okrenete priču na izmišljeni antisemitizam? Izmislite i da ste pobedili, to bi možda i lakše prošlo.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

  1. Svi mi partizanovci(grobari) smo neodgovorni,jer dozvoljavamo da pojedinci(neodgovorni retardi) konstantno,ali konstantno brukaju i sam klub i ostale prave grobare.PS Većina nas pravih partizanovaca i ne dolazi više na stadion zbog ovih,a klub gubi dosta novca jer stadion nije pun,kako bi trebalo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Cista budalastina! To bi bilo kao kada bi neko prozivanje Zvezdinih pristalica raznim pesmama i sloganima sa uvredljivim epitetima uz rec „Cigani“ neko nazvao raspirivanjem mrznje po nacionalnoj osnovi! Cak i oni koji ne prate sport bi rekli da to nema veze sa mozgom, a na to bi se nasmejali i Zvezdini navijaci! Kao sto Zvezdini navijaci sebe sa ponosom zovu Cigani (pevaju „mi smo Cigani, najjaci smo najjaci“), tako i ovi nesrecnici sebe zovu Jevrejska armija. Pametnom ne treba mnogo da zakljuci o cemu je rec… Hoce opet da nas satanizuju i od nas naprave crne djavole i Hitlerove potomke, nista drugo. A i sudija je bio Jevrej, nesto nisam primetio da se oglasio da je povredjen i uvredjen. Dosta vise bagro, i od koga je, dosta je!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter