0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ODBOR ZA HITNA PITANJA FSS ODGOVORIO ZVEZDI: Pozvani ste na sasatanak, da ste došli…

Objavljeno: 18.09.14 u 18:12

Fudbalski savez Srbije uputio je saopštenje kao odgovor Crvenoj zvezdi na zahtev tog kluba da Tomislav Karadžić podnese ostavku na mesto predsednika.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Vladajuće telo srpskog fudbala održalo je sednicu Odbora na hitna pitanja, na kojoj je jedno od tema bio taj zahtev, ali je ‘crveno-belima’ poručeno da u roku od 30 dana izneti svoje viđenje situacije. Takođe, istaknuto je da bi to bilo učinjeno već u četvrtak, da se neko sa “Marakane” pojavio na sastanku.

Iz Fudbalskog saveza Srbije su takođe istakli da se nadaju da će do tog roka i “fudbalski klub Crvena zvezda izabrati legalno rukovodstvo”.

Deo saopštenja Fudbalskog saveza Srbije vezan za Crvenu zvezdu prenosimo u celosti i bez ispravki.

Tema današnje sednice bila je i analiza zahteva članova Upravnog odbora FK Crvena zvezda, vezanog za raspisivanje vanrednih izbora u celoj organizaciji. Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su razočarenje činjenicom da niko od članova „tehničke vlade“ našeg najtrofejnijeg kluba nije prisustvovao današnjem skupu, iako im je upućen zvaničan poziv.

Kao ozbiljni fudbalski radnici, članovi najoperativnijeg tela naše organizacije očekivali su da današnjem sastanku prisustvuje vršilac dužnosti predsednika Upravnog odbora FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, potpisnik inicijative i zahteva za raspisivanjem izbora. Reč je o dugogodišnjem rukovodiocu FK Crvena zvezda, koji u poslednje vreme obavlja funkciju vršioca dužnosti predsednika Upravnog odbora Kluba i za koga verujemo da je adekvatna osoba da stručno objasni stavove koje ostali vršioci dužnosti raznih funkcija u FK Crvena zvezda plasiraju u javnost.

FS Srbije će postupiti u roku koji su predložili vršioci dužnosti brojnih funkcija najtrofejnijeg srpskog kluba, a reč je o 30 dana, izneti sopstveno viđenje situacije. Do toga je moglo i danas da dođe, da su vršioci dužnosti brojnih funkcija FK Crvena zvezda prihvatili poziv za prisustvo sastanku Odbora za hitna pitanja FSS.

U vezi zahteva članova „tehničke vlade“ FK Crvena zvezda, članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su uverenje da će do tog roka i FK Crvena zvezda izabrati legalno rukovodstvo na sednici Skupštine Kluba. Verujemo da je to jedini put da se zaustavi kontinuirano kršenje Statuta FK Crvena zvezda i stvoriti uslovi za sprovođenje legitimnog dijaloga sa članovima FS Srbije.

Zbog toga, a u situaciji kada se pred nama nalaze brojne veoma važne akcije nacionalnih selekcija – „A“ reprezentacija će 11. oktobra gostovati u Jermeniji i 14. oktobra dočekati Albaniju na početku kvalifikacionog puta ka Prvenstvu Evrope 2016. u Francuskoj, Mladu reprezentaciju očekuje dvomeč u baražu protiv Španije za plasman na Prvenstvo Evrope 2015. u Češkoj, a Omladinsku i Kadetsku reprezentaciju početak kvalifikacija ka kontinentalnim šampionatima, suočeni s činjenicom da je izostao toliko očekivani dijalog na današnjem sastanku, odlučeno je da se odgovor na zahtev članova „tehničke vlade“ FK Crvena zvezda uputi po završetku reprezentativnih akcija. Do iznošenja sopstvenog odgovora, članovi FS Srbije neće u javnosti komentarisati situaciju oko zahteva FK Crvena zvezda. 

Uvereni smo da ovakav stav nailazi na puno razumevanje svih članova fudbalske Srbije. FS Srbije itekako poštuje FK Crvena zvezda, ali i naglašava da nije jedini klub naše zemlje i ne smemo da se bavimo samo njihovim zahtevima. Sa današnjeg sastanka upućen je apel svim članovima fudbalske Srbije, klubovima, organizacijama i pojedincima, da nastave da obavljaju poslove punim kapacitetom i na najkvalitetniji mogući način”, stoji u saopštenju fudbalskog saveza Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter