0
Košarka

KOŠARKAŠKI ‘AJNŠTAJN’: Paunić diplomirani košarkaš

Objavljeno: 18.09.14 u 11:48

Srpski košarkaš Ivan Paunić uspešno je okončao postdiplomske studije na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu. 27-godišnji bek dobio je master diplomu, pošto je odbranio rad na temu „Nivo kardiorespiratorne sposobnosti studenata“.

ivan-paunic

– Kada sam pre sedam godina u Novom Sadu igrao za Vojvodinu, upisao sam Fakultet za sport i turizam.  Završio sam za košarkaškog trenera i odmah posle toga sam rešio da završim i master studije  – objasnio je Paunić.

Srpski bek kaže da mu je kroz čitavu karijeru i školovanje najveća podrška majka Snežana, za koju kaže da je najzaslužnija za sva njegova postignuća. On ističe da je njena želja uvek bila da završi master studije i bude uspešan u košarci. Paunić takođe kaže da je zahvalan profesorima na razumevanju zbog obaveza koje ima kao profesionalni sportista.

– Pokušao sam da uspostavim balans između školovanja i košarke i u tome mi je dosta profesora izašlo u susret, da mogu da dolazim na ispite kada sam u Srbiji. Nije mi bilo teško jer sam upisao fakultet koji je u vezi sa mojim životom i karijerom, stvarima kojima sam posvećen i sa kojima se stalno susrećem. Razmišljam da se time bavim na kraju karijere, jer je to nešto što volim i to je zdrava sredina za mene –  smatra Paunić.

Paunić je karijeru počeo u Partizanu, odakle je bio na pozajmicama u Mega Ishrani i Mornaru. Nakon toga je prešao u Vojvodinu, a posle novosadskog kluba, bio je član Ostendea, Arisa, Nižnjeg, Virtusa, Azovmaša, San Sebastijana i Fuenlabrade.

Sa juniorskom ekipom SCG osvojio je zlato na EP 2005, kao i dva evropska zlata sa U20 ekipom naredne dve godine. Sa dve Univerzijade ima srebro i zlato, kao i srebro sa seniorskom reprezentacijom Srbije, sa Eurobasketa u Poljskoj 2009.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter