0
Košarka

DV O TURNIRU I FRANCUZIMA: Veroispovest je pitanje crkve, a ne košarke

Objavljeno: 18.09.14 u 17:08

Crno-beli u petak putuju za Francusku, gde će u Monpeljeu učestovati na međunarodnom turniru, čiji su učesnici Ortez, Asvel i Barselona, a sve kao prethodnica gala večeri u nedelju, u okviru koje će ekipa NBA asa Tonija Parkera odmeriti snage sa timom Pariz Levaloa, koji se takmiči u Pro A ligi.

Duško Vujošević

Crno-beli se u subotu od 15.30 sastaju sa Ortezom, dok je istog dana na programu drugi polufinalni par Asvel – Barselona (17.30). Finale turnira je u nedelju od 15.30 časova.

-Ne idemo u kompletnom sastavu i u odnosu na sastav turnira, mogli bismo da izgledamo i bolje, ali iz dobro poznatih problema nismo kompletni. Dva potencijalna stranca nema, a u jednom sudaru Milutinović je povredio prst, koji mora da bude imobilisan izvesno vreme. Bezbradica još nije u stanju da trenira punom snagom, jer ima upalu ligamenta ramena. Tako da nam je na već neki manji fond igrača svako odsustvo dodatno bolno, ali važno je da budu prisutni oni koji su tamo. Prvi put nastupa Murić, veoma sam srećan što je došao u Partizan i njegov dolazak je objektivno veliko pojačanje i poruka da u Partizan, čak i kada ne igra Evroligu i kada nije u idealnoj situaciji, neki od talentovanih igrača žele da dođu“, objasnio je trener crno-belih Duško Vujošević.

Crno-beli u Francusku idu u sledećem sastavu: Tepić, Dalo, Gagić, Kuzeloglu, Šalić, Andrić, Milutinović, Marinković, Murić, Bogdanović, Milutinov, Aranitović Glišić.

Organizatori su u pozivnom pismu istakli da „Toni Parker želi da integriše Partizan u ovaj projekat, smatra da je to jedan od najboljih klubova u Evropi i ubeđen da će ovaj tim doprineti da sam događaj ima dodatnu vrednost“.

– Veoma smo počastvovani što smo gosti na ovako eminentnom turniru, čiji organizator i selektor je Toni Parker, gde su dva najbolja francuska kluba i Barselona i Partizan. Mi smo ovih godina u saradnji a Vestermanom, Lovernjom i Daloom došli do igrača koji su talentovani, ali i upoznali ljude koji imaju zahvalnosti, koji imaju građansko i sportsko vaspitanje. Oni su nas apsolutno ubedili da smo bili u pravu kada smo se odlučili da ne bi trebalo da nas interesuje ko je koje nacionalnosti u Partizanu, već kakav je ko čovek i igrač. To što nekim funkcionerima saveza smeta što neki igrači Partizana nisu pravoslavne veroispovesti, to je već pitanje crkve, a ne košarke.

U zaključku, šef struke Partizana se osvrnuo i na aktuelni trenutak srpske košarke i osvajanje srebra na Mundobasketu u Španiji.

– Iskoristio bih priliku da i zvanično čestitam stručnom štabu, svim igračima i predsedniku Draganu Đilasu, na rezultatu koji je reprezentacija postigla, svi imaju svoje zasluge u tome. Selektor je svakoga postavio da bude u funkciji tima, a čujem da je Đilas i neke privatne pare davao u određenom momentu da bi pripreme reprezentacije mogle da se obave. Pošto je to stvar značajna za celu košarku, treba imati tačan odnos prema uspehu, a uspeh je veliki napravljen. Treba ga zaboraviti pre nego što to urade ovi drugi okolo“, zaključio je Vujošević u izjavi za klupski sajt.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter