1
Evrokupovi

FOTO: www.sr.partizan.rs

DAVID PROTIV GOLIJATA: Partizan napada Totenhem u debiju na evro-sceni

Objavljeno: 18.09.14 u 09:01

Ekipa Partizana večeras od 19:00 sati u Humskoj ulici dočekuje engleski Totenhem u okviru prvog kola Grupe C ovogodišnjeg izdanaj Lige Evrope.

FOTO: www.sr.partizan.rs
FOTO: www.sr.partizan.rs

Nema dileme da Englezi dolaze u Beograd kao veliki favoriti. Međutim, sport, a samim tim i fudbal, je upravo zbog toga zanimljiv jer ne pobeđuje uvek onaj koji je bolji na papiru.

Crno-beli su tokom ove sezone svojim navijačima u Humskoj priredili nekoliko šok-utakmica u kojima su uspevali da naizgled beznadežnu situaciju preokrenu u svoju korist. U ostalom, Nefči je u poslednjoj rundi kvalifikacija vodio sa 0:2, ali su crno-beli na kraju slavili sa 3:2 i plasirali se dalje.

Trener Parnog valjka, Marko Nikolić, ima određenih kadrovskih problema. Crveni karton Škuletića u pomenutom dvomeču sa Nefčijem, donekle je poremetio planove pa će strateg Partizana na megdan „pevcima“ izvesti ekipu s jednim napadačem.

– Start Lige Evrope se nadovezuje na našu dobru seriju. Protiv Čukaričkog smo zadržali nivo efikasnosti, osvojili tri boda. Predstoji nam duel sa verovatno najtežim mogućim protivnikom, jako atraktivnim za publiku, medije. Partizan je delimično ispunio svoj takmičarski cilj, ali smo ga istog momenta preformulisali, ne želimo da budemo samo puki učesnici u LE – najavljuje hrabru igru trener Partizana.

Međutim, skupo plaćene zvezde iz Britanije ne stižu u Srbiju kako bi bili samo pasivni učesnici meča. Totenhem, ako je verovati po izjavama koje stižu iz njihovog tabora, gaji ambicije ka osvajanju Lige Evrope.

Uprkos tome, Marko Nikolić ima veliko poverenje u svoje igrače:

– Imam puno poverenje u fudbalere, formu, čvrstinu, sportsku drskost. Ovo je lepa prilika za mlade igrače da se afirmišu na međunarodnoj sceni, uz one starije koji nose tim na fascinantan način. Motivacija će biti optimalna, taktička disciplina takođe, što nam daje pravo da se nadamo – jasan je Nikolić.

Bez obzira na ime rivala koje je za svaki respekt, domaći igrači će u Humskoj će pokušati da, od prvog mintuta, nametnu svoj ritam. Posao im neće biti lak, ali crno-beli rasterećeno ulaze u ovaj susret:

– Nemamo imperativ ispred sebe, nećemo davati ni velika obećanja, ali možemo reći da ćemo u ovoj utakmici, kao i u svakoj narednoj, pokušati da pobedimo. To je jedino sportski ispravno i razumno, normalno za osobine koje ovaj tim poseduje. Verujem da smo sposobni da ostvarimo dobar rezultat – podvukao je Nikolić.

Partizan – Totenhem

Stadion: Partizana. Sudija: Alon Jefet (Izrael).

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Volkov, Grbić, Marković, Drinčić, Pantić, Lazović, Ninković.

TOTENHEM: Loris, Noton, Facio, Fertongen,  Dejvis, Bentaleb,  Stamboli, Lenon, Paulinjo, Tauzend, Soldado.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter