1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BIVŠI KAPITEN CRVENE ZVEZDE: Albanci jedva čekaju meč u Beogradu

Objavljeno: 18.09.14 u 12:50

Bivši kapiten Crvene zvezde Ivan Gvozdenović već četiri sezone sa uspehom igra u Albaniji za Škenderbeu Korče, a u intervjuu za Mocartsport je otkrio da „crni orlovi“ (tamošnja fudbalska reprezentacija) jedva čekaju gostovanje u Beogradu u trećem kolu kvalifikacija za EP u Francuskoj 2016. godine.

FK Crvena Zvezda

Albanija je u prvom kolu savladala Portugaliju sa 1:0 u gostima, a utiske iz Tirane za srpske medije je preneo bivše levo krilo crveno-belih.

– Ovde je vladala velika euforija tokom i posle meča s Portugalijom. Baš sam taj duel pratio u centru Tirane, u jednom od kafića, i uverio se koliko srčano Albanci bodre svoj tim. Bilo je pravo navijanje, cika, dreka, a posle i veliko slavlje. Baš ih je podigla pobeda u Portugaliji. Imali su mnogo sreće tokom tog meča, ali domaćin ih je potcenio, što mu se obilo o glavu. Na meč u Beogradu gledaju kao jedan od najvažnijih u daljem toku takmičenja, štampa je već počela da piše o tome – istakao je za Mocartsport Ivan Gvozdenović.

On je otkrio i ko su dva najvažnija igrača albanske reprezentacije.

– Prve zvezde tima su igrači Lacija, golman Beriša i kapiten nacionalnog tima Lorik Cana. Razumljivo o njima se najviše piše. Skoro svi igrači su iz inostranstva, a meni je posebno drago što je pobedonosni gol postigao moj nekadašnji saigrač Bekim Bala. Trenutno brani boje češke Slavije. Odlično poznajem i asistenta kod gola Odise Rošija. Igrao je u konkurentskom Flaljamurtariju. Dobar, dobar tim koji igra fanatično, ili što bi mi u Srbiji rekli – srcem.

Ivan Gvozdenović je pohvalio selektora „crnih orlova“ De Bjazija.

– Da, on je vrlo predano radio na tome. Čitao sam iz novina da je išao po Evropi i tražio talentovane albanske dečake. Hteo je da ih spreči da se odluče za neke druge države. Pod njegovom komandom igraju fanatično i moraćemo da im na tom polju pariramo ako želimo da naplatimo kvalitet.

Bivši kapiten Crvene zvezde se takođe osvrnuo i na gostovanje Srbije u Albaniji sledeće godine. On je istakao da će atmosfera biti uzavrela, ali ne zbog Albanaca iz Albanije, već onih koji će doći sa Kosova i Makedonije.

– Ima više od godinu dana do gostovanja Orlova u Albaniji. Stavio bih znak pitanja kada se govori o toj trećoj dimenziji susreta. Ovdašnji živalj i Albanci s Kosova nemaju mnogo dodirnih tačaka. Ovde nisam imao nijedan problem, niti me je iko pitao ko sam i odakle sam. Međutim, na taj meč sa Srbijom će sigurno doći i Albanci s Kosova, iz unutrašnjosti, pa iz Makedonije… Možda će biti povišena temperatura – istakao je Gvozdenović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter