0
Ostali sportovi

Poslednji pozdrav Predragu Manojloviću

Objavljeno: 17.09.14 u 17:10

Od legende srpskog vaterpola Predraga Manojlovića na komemoraciji u Skupštini Beograda danas su se oprostili porodica, prijatelji i rodbina. Na komemoraciji su govorili Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Aleksandar Šoštar, predsednik Vaterpolo kluba Partizan, i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

oprostaj od manojlovica
Foto: OKS

– Ostaće zauvek upamćen doprinos koji je Manojlo dao vaterpolo sportu, najpre kao uspešan vaterpolista i reprezentativac, a zatim i godinama kao jedan od istaknutijih funkcionera, direktno učestvujući u stvaranju uspeha srpskog vaterpola. Vaterpolo ostaje siromašniji za velikog igrača, posvećenog funkcionera, dobrog prijatelja, a pre svega divnog čoveka – rekao je Krivokapić.

Šoštar se oprostio od Manojlovića ispred Sportskog društva Partizan i vaterpolo kluba Partizan.

– Danas se zauvek opraštamo od člana naše sportske porodice. Predrag Manojlović je bio čovek brilijantnog uma, munjevite misli, harizmatičan, pobednički sportski karakter. Rastajući se od Manojla mi danas ovde imamo mnogo razloga da zastanemo, saberemo naša sećanja i da odamo poštu sportskoj i ljudskoj veličini koji je svoju životnu energiju posvetio ljudima, vaterpolu, Partizanu i sportu uopšte”, istakao je Šoštar.

Divac je na poslednjem oproštaju od Predraga Manojlovića rekao:

– Predrag Manojlović bio je veliki čovek i sportista i siguran sam da će se sa time složiti svi oni koji su imali prilike da ga upoznaju. Kao generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, sa uspehom je od 2000. godine do 2009. predvodio tim Srbije na letnjim Olimpijskim igrama u Atini i Pekingu, kao i na Zimskim olimpijskim igrama u Solt Lejk Sitiju i Torinu. Kako je i sam bio osvajač olimpijske medalje u Moskvi 1980., kao i medalja sa svetskih i evropskih šampionata, uvek je uspevao da u prvi plan stavi potrebe sportista. Odlazak Predraga Manojlovića veliki je gubitak za sport i sve ljude sa kojima je radio. Bila mi je čast da ga poznajem i sa njim blisko sarađujem. Manojlo će i dalje biti sa nama kroz vrednosti koje nam je ostavio.

Na adresu OKS stigla su pisma saučešća od Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta kao i velikog broja nacionalnih olimpijskih komiteta. To svedoči o ugledu i reputaciji koju je Predrag Manojlović uživao u međunarodnim sportskim krugovima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter