2
Košarka

FOTO: STARSPORT

NIŠTA OD POVRATKA: Krstić: Hvala svima, ali neću više igrati za reprezentaciju

Objavljeno: 17.09.14 u 10:15

Srebrni kapiten košarkaške reprezentacije Srbije sa poslednjeg SP, Nenad Krstić, zahvalio se svima koji su ga pozvali da se ne povlači iz nacionalnog dresa „Orlova“. Ipak, on je dodao da više neće igrati za naš nacionalni tim.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Rekao sam da je ovo moja poslednja sezona u reprezentaciji. Gde ćete lepše da se opraštate nego uz medalju. Sigurno da su nas ovih dana „tresle“ emocije, nije lako biti imun na svu euforiju, koja zna da proizvede želju. Ali, trebalo bi biti realan, ostati sa obe noge na zemlji. Igrao sam toliko godina za reprezentaciju, doživeo mnogo lepih trenutaka. Znam šta mi je reprezentacija pružila. Mnogo! Nadam se da sam se i ja njoj odužio igrama i ponašanjem. Ali, dosta je bilo, vreme je da šansu dobiju mlađi. Pokazali smo da imamo sadašnjost i budućnost – kazao je Krstić, prenose Novosti.

On se još jednom osvrnuo na doček ispred Starog dvora na kojem je bilo 20.000 ljudi:

– Doček toliko nasmejanih ljudi i silna podrška cele nacije još jednom su pokazali smisao naših igara za nacionalni tim. Kada vidite toliko ozarenih lica, istog trenutka zaboravljate sve teškoće. Osećaj da ste usrećili svoj narod ispunjava vas više od same medalje, koja je ogroman uspeh – kazao je Krstić.

On je dodao da je izbor Teodosića za novog kapitena Srbije logičan izbor. Za njegovog naslednika u nacionalnom timu vidi Miroslava Raduljicu koji je, kako je sam kazao, pravi primer mladim igračima kako se vredan rad isplati. Od mlađih igrača apostrofirao je Bogdana Bogdanovića kao „veoma zrelog za svoje godine“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. svako u zivotu zna kad je dosta zato treba postovati njihove odluke,krle je mnogo dao nasoj kosarci i najbolje je da se oprosti sa srebrom,jer realno gledano nije nam mesto u prve tri reprezentacije u svetu.napraavili smo veliki uspeh ali tek nas cekaju prave utakmice.prvenstva se osvajaju sa dugackom klupom.nekazem da smo trebali pobediti amere ali su mesto igracakoji igraju malu minutazu trebali biti mladji igraci. na primer jokic i mitrovic.svaka cast igra cima osvojili su ono sto se niku\o u srbiji nije nadao ali to nije buducnost nase kosarke

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter