0
Košarka

PEĐA PORED DIVCA: Kingsi ‘penzionišu’ i Stojakovićev dres

Objavljeno: 16.09.14 u 20:13

Nakon što su pod svodove dvorane podigli dres Valda Divca Sakramento Kingi će „penzionisati“ i „šesnaesticu“ Peđe Stojakovića, drugog srpskog igrača koji je doneo početkom prethodne decenije doveo ovaj kalifornijski tim do najvećih uspeha u istoriji.

Stojaković

Dres Peđe Stojakovića biće povučen iz upotrebe tokom ceremonije koja je zakazana za 16. decembar kada će Sakramento u Slip Trejn Areni dočekati Oklahoma Siti Tandere.

Bivši srpski reprezentativac je punih osam sezona igrao za Kingse oborivši tako rekord po broju mečeva koje je jedan igrač odigrao za ovaj tim od kada se franšiza nalazi u Sakramentu.

– Kao jedan od retkih igrača iz Srbije koji je dobio priliku da zaigrau NBA Peđa je otovrio vrata ne samo košarkašima iz svoje zemlje da zaigraju u najjačoj ligi već i ostalim igračima iz celog sveta. Prepoznali smo njegove liderske karakteristike i biće to specijalan momenat za sve u organizaciji Kingsa koji će se podsetiti na velike uspehe koje smo zajedno gradili, rekao je vlasnik klubaVivek Ranadajv.

Stojaković je draftovan od strane Kingsa u prvoj rundi drafta kao 14. pik 1996. godine. Pored toga što je vodeći po broju utakmica Stojaković je rekorder po broju ubačenih trojki (1070) i pokušaja za tri poena (2687), kao i po procentu ubačenih slobodniih bacanja (89,3%). Po broju postignutih poena (9.498) je drugi u istoriji kluba i treći po pogođenim i pokušajima iz igre (3352/7269).

– Vreme provedeno u Sakramentu su najbolje godine u mojoj karijeri i neke od najboljih godina mog života. Ponosan sam na ono što smo napravili u Sakramentu kao i na vezu koju smo ostvarili sa zajednicom. Navijači Kingsa su jedni od najboljih u svetu i bila mi je čast igrati za njih. Zahvalan sam vlasniku kluba kao i celoj organizaciji zbog ove ceremonije koja se sprema, rekao je Stojaković.

Stojaković je karijeru kao 14-godišnjak započeo u Crvenoj zvezdi, a igrao je još za solunski PAOK, Indijanu, Toronto i Dalas sa kojim je na kraju karijere uspeo da sovoji šampionski prsten u NBA ligi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter