0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DIK ADVOKAT: U Srbiji kao selektor zarađujem 20 puta manje nego u Rusiji, ali pare nisu najvažnije

Objavljeno: 16.09.14 u 17:35

Selektor Srbije Dik Advokat učestvovao je na trenerskoj konferenciji u Sankt Peterburgu, posvećenoj minulom Mundijalu u Brazilu. Holanđanin je izuzetno cenjen u Risiji jer je sa Zenitom osvojio Ligu Evrope, a sa reprezentacijom je učestvovao na EP u Poljskoj i Ukrajini prev dve godine.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Tamošnjim medijima je bilo čudno kako je pristao da radi u Srbiji, kada je, primera radi, u Rusiji zarađivao pet milona evra dok je bio selektor.
– Ne radim zbog novca. Pare mi nisu najvažnija stvar, već sam dovoljno zaradio u karijeri. U Srbiji zarađujem 20 puta manje nego što sam imao kao selektor Rusije. Došao sam jer sam želeo da radim sa mladim timom, koji ima potencijal. Otkrio sam ekipu koja ume da igra fudbal, ali ne ume da pobeđuje i to moram da promenim- kaže Advokat.

Cilj je jasan.

– Jednostavno, moramo da se kvalifikujemo za EP. Nemamo nijednu drugu opciju. Imamo neophodan kvalitet koji ćemo i demonstrirati. Zadovoljstvo mi je da radim sa Srbima, po mentalitetu me podsećaju na Ruse.

Tamošnje predstavnike sedme sile zanimalo je da li bi prihvatio da radi u Lokomotivi, koja je trenutno bez trenera.
– Mislim da je Lokomotiva već našla trenera. Onaj visoki momak – Božović! Što se mene tiče, srce me i dalje vuče da radim u Rusiji, jer mi je bilo prelepo ovde, ali je porodica bila protiv. Zvali su me i Englezi da radim u klubu, ali porodica je rekla: ‘Dosta!’ Prihvatio sam ponudu Srbije – zaključio je Advokat.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter