12
Košarka

FOTO: KSS

TEO NA PRAGU NBA LIGE: Šest klubova želi srpskog mađioničara!

Objavljeno: 15.09.14 u 11:48

Jedan od najboljih igrača sveže završenog Svetskog prvenstva u košarci u Španiji, reprezentativac Srbije Miloš Teodosić nalazi se na pragu odlaska u NBA ligu.

Milos-Teodosic-Srbija-fiba-com

Naime, Amerikanci su impresionirani partijama Miloša Teodosića na Mundobasketu. Srpski reprezentativac bio je alfa i omega našeg tima, konstatno je donosio ispravne odluke, a sve do ekstremno se dopalo NBA skautima.

Prema informacijama ESPN-ovog insajdera, Marka Stejna, Miloš Teodosić našao se na radaru čak šest klubova iz sveta američke profesionalne lige:

– Svi su imali prilike da se uvere u finalu: gospodin Miloš Teodosić ima kvalitet i mogao bi odmah da zaigra u NBA ligi ukoliko bi želeo. Ipak, ovaj momak traži ugovor ne manji od tri miliona dolara po sezoni – kazao je Mark Stejn.

Nije tajna da se Teo nalazio u pregovrima sa Memfis Grizlisima tokom prošlog leta. Ipak, ovaj momak se tada nije opredelio za odlazak „preko bare“.

– Miloš je u neku ruku kao Dejan Bodiroga. Prošle godine je bio u ozbiljnim pregovorima sa Memfisom, ovaj NBA tim je snažno lobirao da dođe i zaigra za njih. Ipak, kao i legendarni Bodiroga pre njega, ni Miloš Teodosić nije želeo da ode u američku profesionalnu ligu bez određenih garancija – kaže ovaj jedan izvor ESPN-a.

Cena od tri miliona dolara za ugovor po sezoni je krajnje niska po NBA standardima. Ipak, pored ove plate, Teodosić traži i garancije da će imati ulogu u timu, ali i ugovor ne kraći od tri sezone.

– Svi su svesni da postoji razlika između košarke koja se igra u Evrpoi i u Americi. Takođe, svi su svesni da bi Teodosić imao određeni kulturološki aspekat, pa bi mu bilo neophodno da se privikne na novu sredinu. Ono što je najvažnije, Teodosić traži garantovanu minutažu u NBA klubu, pošto u Evropi igra ključnu ulogu u jednom od najboljih timova – kaže Stejn.

Za sada nije poznato koji to klubovi žele Miloša Teodosića, prenosi portal nbaserbia.com.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

12 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter