0
Odbojka

FOTO:STARSPORT

ODBOJKAŠI BEZ SELEKTORA: Kolaković podneo ostavku!

Objavljeno: 15.09.14 u 19:19

Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Poljskoj selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković je posle osam godina podneo ostavku na tu funkciju. Reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto na planetarnom šampionatu, a takmičenje je završila sa skorom od pet pobeda i četiri poraza.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Kolaković je u Lođu imao sastanak sa Aleksandrom Boričićem, predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, na kojem je ponudio ostavku, koju je Boričić prihvatio. Tokom sastanka je dogovoreno da Kolaković sa stručnim štabom napravi detaljnu analizu učinka na SP u Poljskoj, kao i da će i ubuduće biti na raspolaganju OSS za sve neophodne informacije.

Boričić se zahvalio Igoru Kolakoviću na dosadašnjim postignutim rezultatima i izuzetno korektnoj saradnji. Kolaković je na čelu reprezentacije bio od 2006. godine i sa ‘orlovima’ je najveći uspeh ostvario 2011. godine, osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu u Češkoj i Austriji.

Pod njegovim vođstvom, srpski odbojkaši su osvojili još bronzu na Svetskom prvenstvu u Rimu 2010. godine, bronzu na Evropskom prvenstvu 2007. i 2013. godine, kao i dva srebra i jednu bronzu u Svetskoj ligi. Sa mladom reprezentacijom je prošle godine osvojio svetsko srebro.

Za sada nema nagoveštaja ko bi mogao da zameni Kolakovića. Prvo naredno takmičenje je tek u maju sledeće godine, Svetska liga. Igraće još i na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji, pa bi zbog toga naslednik mogao da bude poznat krajem godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter