0
Košarka

SELEKTOR SAD: Čast nam je da igramo protiv Srba, zaslužili su mesto u finalu

Objavljeno: 13.09.14 u 17:34

Američki selektor Majk Kžiževski i košarkaši SAD konačno su se našli  i pred srpskim novinarima. Upitan da li je u duelu za zlato očekivao da sretne Srbiju,  „Kouč K“ kaže da  nije gledao unapred…

 nba-tv-srbija-5

– Nisam iznenađen što je Srbija u finalu, jer igra sjajnu košarku, ima fantastičan nivo talenta i dobro je vođena. Teodosića volim otkako sam ga prvi put video, u Turskoj 2010. On daje ekipi živost i energiju. Bogdanović je zvezda u usponu, centri su veoma dobri. Mogu da vam naude na više načina, ali najbolje je reći da igraju lepu, dobru košarku. Nadam se da u finalu neću videti mnogo od te lepote“, istakao je strateg Amera.

Kžiževski je predvodio selekciju SAD na Univerzijadi u Zagrebu 1987, a tri godine kasnije i na Svetskom prvenstvu u Argentini. Oba puta trijumfovala je SFR Jugoslavija.

– Đorđević je bio sjajan igrač, a sada vidim da ima odličan odnos sa igračima i da opet radi odličan posao. Njegova ekipa igra sa entuzijazmom kakav je i njega krasio. Srpski tim igra po osnovama dobro poznate škole. Uz poštovanje svih novih država, da je Jugoslavija ostala cela do Olimpijskih igara 1992, bila bi nam veoma težak protivnik. I Jugoslavija i SSSR su imali sjajne nacionalne programe.

Po njemu, najveći kvalitet „orlova“ je raznovrsnost u napadu, a pri tom igrali i trenirali u Madridu još od prošlog vikenda.

Protiv koga god da smo igrali, bio bi u prednosti, jer je u ovoj dvorani proveo sedam dana i nije morao da putuje. Nadam se i verujem da to ipak neće odlučiti utakmicu. Odlučiće to da li ćemo odigrati dovoljno dobru odbranu da zaustavimo njihov veoma potentan napad.

Smatra i da im put do finala nije bio lak, kako to sa strane svima deluje.

– Bili smo testirani. Znam da jesmo, jer sam se nekoliko puta preznojio na klupi. U više mečeva smo vodili samo sa pet-sedam poena razlike, gubili smo od Turske. U nedelju ćemo biti ponovo testirani i nadam se da ćemo položiti i taj ispit. Čast nam je da igramo protiv Srba, jer su zaslužili svoje mesto u finalu, a mislim da smo i mi. Nadam se dobroj utakmici.

Amerikancima ove godine nedostaje nekoliko megazvezda, koje su ih predvodile na Olimpijskim igrama.

– Možda nemamo najveće zvezde, ali imamo dobre igrače. Moraš da se prilagodiš onom što imaš. Svako bi pravio jednu strategiju ako ima u timu Kevina Durenta i drugačiju taktiku bez njega – zaključio je selektor SAD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter