0
Košarka

MUNDOBASKET: Bronza Francuzima

Objavljeno: 13.09.14 u 20:02

Iako su pre samo 20-ak sati igrali polufinale protiv Srbije i izgubili u toim meču Francuzi su imali dovoljno pre svega psihičke snage da osvoje treće mesto na Svetskom kupu u Španiji pošto su u meču za treće mesto savladali Litvaniju sa 95:93 (22:19, 21:23, 21:29, 31:22).

Mundobasket-2014-Logo

U prilično izjednačenom meču prvi su do osetnije prednosti došli Litvanici u koji su na kraju trećeg perioda imali sedam poena viška, ali im to nije bilo dovoljno pošto su Francuzi bili skoncentrisaniji u samoj završnici predvođeni odličnim tandemom Batum – Diao.

Nikola Batum je sa 27 poena bio najefikasniji u redovima pobednika, Diao 15, a Ertel i Lovernj po 13. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Valančijunas sa 25 poena, a pored njega vrlo dobar je bio Sejbutis sa 14 poena.

Ova medalja je prva u istoriji ove zemlje na Svetskim prvenstvima, a pored toga su do sledećeg leta prvaci Evrope pošto su prošle godine trijumfovali u Sloveniji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter