0
Odbojka

Kolaković: Biće teško, Francuzi su prikazali najbolju odbojku

Objavljeno: 12.09.14 u 21:44

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je danas da reprezentacija mora da smanji broj grešaka prilikom servisa ako želi da ostvari dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

kolakovic-odbojkasi

Srpski odbojkaši su u četvrtak izgubili od selekcije SAD (3:1) i sa treće pali na petu poziciju u E grupi.

– Igramo dobro teške stvari u polju, bili smo ravnopravni, čak smo u nekim elementima bili bolji od SAD, ali servis je slab. To je povezanao sa psihologijom. Igrači su sami na servis liniji, tu niko ne može da im pomogne ili odmogne. Srbija nikada nije imala jak servis, ali ovoliki broj grešaka teško može da izdrži bilo koja reprezentacija, rekao je Kolaković, a prenosi agencija Tanjug.

U narednom meču druge faze SP Srbija u subotu od 16.30 sati igra protiv Francuske.

– Utakmice će biti teška, Francuska igra sjajno, na ovom prvenstvu su prikazali najbolju odbojku u kontinuitetu. Pobedili su sve velike protivnike i izugbili samo od Italije rezultatom 3:2. Uvek su bili nezgodan protivnik, ali smo ih poslednjih godina pobeđivali. Videćemo kako će sada izgledati, ovo je neka nova generacija francuckih odbojkaša, dodao je Kolaković.

Kapiten Dragan Stanković rekao je da je Francuska mnogo teži protivnik od selekcija Italije i SAD.

– Francuzi su ekipa koja je pre šampionata bila potcenjena, a na kraju su pokazali najviše. Došli smo u situaciji da moramo da pobedimo oba meča kako bi izborili plasman u treću grupu. Ispustili smo šansu da SAD ostavimo iza nas. Moramo da se podignemo i damo sve od sebe da dobijemo naredne utakmice, rekao je srednji bloker.

Primač Miloš Nikić smatra da Srbija više nema prava na grešku.

– Na nama je da pokažemo najbolje lice, za to smo trenirali i spremali se tokom čitavog prethodnog perioda. Francuska je pokazala dosta dobru igru, ali imaju i mana, nisu toliko dominantni u bloku kao Amerikanci. Ako vratimo energiju iz meča sa Italijom, možemo da se nadamo dobrom rezultatu, rekao je Nikić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter