1
Tenis

FOTO:STARSPORT

JANKO, IZDRŽI! Tipsareviću po drugi put operisan tumor!

Objavljeno: 12.09.14 u 13:37

Srpski teniser Janko Tipsarević 11 meseci odsustvuje sa teniskih terena zbog benignog tumora koji je operisao po drugi put.  

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Jankovi problemi sa petom počeli su januara 2013. godine, ali se stanje pogoršalo u oktobru mesecu, od kada je naš reprezentativac van takmičarskog stroja. 

Višemesečne terapije, zračenja, injekcije, nisu urodile plodom pa je Tipsarević prvi put podvrgnut operaciji u junu. Ipak, teška povreda mu se vratila u obliku benignog tumora, pa je Janko po drugi put podvrgnut operaciji. 

– U junu sam operisao fibromatozu (benigni tumor) u peti leve noge, nakon čega je oporavak išao u željenom smeru. Međutim, kada je trebalo da počnem ponovo da hodam ponavila se nova na mestu pored operisanog dela. Operisan sam u Frankfurtu, i čvrsto verujem da će ovaj put zaista sve biti kako treba. Nevolja kod fibromatoze je što se ona moze stalno vraćati, ukoliko je genetski prouzrokovana. Agoniji sa mojim povredom kao da nema kraja, užasan je osećaj kada živite u neizvesnosti i niko ne može da vam garantuje ishod. Najteže za jednog sportistu je kad ne zna kada će stati na teren. Moj tim i ja smo uradili sve što je u našoj moći i što smatramo da je najbolje za moj oporavak, ostaje mi da čvrsto verujem u izlečenje – rekao je Tipsarević i dodao:

– Neopisiv je osećaj koliko mi nedostaje tenis. Tenis nije samo moj posao već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam vez bola, a od maja meseca sam na štakama ili u kolicima. Uz podršku porodice ostao sam pozitivan, optimističan i uveren u svoj potpuni oporavak kada ću se vratiti na teren mentalno jači nego pre – poručio je Tipsarević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. IZDRZI JUNACINO – HRABRO NAPRED -PODRSKA I ZELJA DA SE STO PRE OPORAVIS I OZDRAVIS I DA NAM JOS MNOGO LEPIH TRENUTAKA PODARIS – SRBIJA JE UZ TEBE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter