8
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ADVOKAT O SRBIJI I STADIONU: Kao da je star 100 godina, tamo je sve kao da je vreme stalo

Objavljeno: 11.09.14 u 19:13

Novi selektor fudbalske reprezentacije srbije Dik Advokat imao je uslov da ne živi u Srbiji, anije oduševljen onim što je video tokom sedmodnevnog boravka. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Dogovor koji sam napravio sa FS Srbije mi savršeno odgovara. Ispunio sam želju poriodice da ne radim svakodnevno. Sada sam u Srbiji boravio sedam dana i posle toga se vratio životu u Holandiji. Uslov je bio da ne moram da se preselim u Srbiju. Inače, ne bih prihvatio ponudu Srbije već neku od mnogobrojnih ponuda koje sam imao iz ostalih zemalja. Ne bih da pominjem imena, nije korektno prema tim ljudima koji su mi nudili posao – rekao je Advokat za holandske medije.

Nije mu se dopala atmosfera na meču sa francuzima, a ni stadion partizana.

– Igrali smo protiv Francuza na stadionu Partizana, atmosfera je bila pristojna, ali ništa posebno pošto stadion nije bio pun. Stadion Partizana izgleda kao da je star 100 godina. Osvetljenje na njemu je dobro za razliku od onog drugog stadiona, ali je teren jadan. Te stvari bi morale da se poprave. Očigledno je da je Srbija zemlja koja i dalje vuče posledice rata iz 90-ih godina. Mnogi hoteli i zgrade u Srbiji izgledaju kao da je vreme stalo. To se odnosi i na stadion Partizana. Vidi se neki napredak, ali očigledno je da je potrebno da se uradi još mnogo na procesu modernizacije – smatra Advokat.

Što se tiče promena u igri reprezentacije, selektor Orlova ističe da zna koje stvari treba da menja.

– Pogledao sam sve DVD snimke sa utakmica Srbije u prethodne dve godine i prvo što mi je zapalo za oko je da su primali mnogo golova iz kontranapada. Pokušavali su na silu da nametnu incijativu i ostavljali su previše otvorenog prostora rivalu. Ako želite nešto da radite, onda morate da to radite sa razlogom, a ne da samo jurnete u napad jer se tako “raspadnete” kao ekipa i primate golove. Prvom utakmicom protiv Francuske sam zadovoljan jer smo delovali kao kompaktna ekipa, mada tu i dalje ima pozicija koje se mogu bolje popuniti”, otkrio je holandski stručnjak.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

8 Komentara

  1. Kakav snob.Za razliku od „onog drugog stadiona“…Idi se vrati u Holandiju ako ti je ovde nešto ružno,budžo jedna snobovska.Priča kao da su zgrade oronule i uništene.Kako me nerviraju ovakvi ljudi…

    0
    0
    Odgovori
  2. Covek je pravu,hteli mi to da priznamo ili ne.U celoj zemlji imamo dva stadiona ako se i oni mogu tako nazvati a hocemo uspehe.Gledaoci nam mokre po hodnicima i ne idu u WC,travu ne menjamo po 20 godina.
    Ja sam partizanovac,i volim JNA onakakv kakav jeste,ali mora to mnogo bolje da se sredi,bar podloga.Da ne govorim da je stolice na Partizanovom stadionu pakovala neka pijandura,sve krivo i iseckano.

    0
    0
    Odgovori
  3. Pa baš je rekao što niko do sada nije znao kakav je Partizanov stadion, za to te niko ne plaća čovječe pravi ti i borise kao lav u kvalifikacijama, ostale tvoje gluposti vjerujem da nijednog srbina nezanimaju…

    0
    0
    Odgovori
  4. Ma ima za tebe da izgradimo i nov stadion sa sve svilenom travom i da ti kupimo teleport masinu da mozes iz svog raja u Holandiji da se teleportujes na stadion da u putu ne bi gledao te stare i oronule zgrade… I da, dve rajske ptice da ih muzemo da te najlepsim mlekom pojimo… I snobe jedan!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter