0
Košarka

TRIKOLORI PENICILIN ZA FURIJU: Srbija protiv Francuske za finale Mundobasketa

Objavljeno: 10.09.14 u 23:50

Najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Svetskog kupa napravila je košarkaška selekcija Francuske koja je ponovo bila nepremostiva prepreka za Španiju, kojoj su svi i pre početka takmičenja prognozirali da će igrati u finalu protiv Amerikanaca.

Mundobasket-2014-Logo

Međutim, tako nisu mislili i oslabljeni Francuzi koji su nakon prošlogodišnje pobede protiv Furije u polufinalu Evrobasketa u Sloveniji savladali Špance i pred njihovim navijačima u četvrtfinalu Svetskog kupa sa 65:52 (15:15, 20:13, 7:15, 23:9).

Odličnom odbranom izabranici Vensana Kolea sveli su ekipu kakva je Španija na samo 28 poena za prvih 20 minuta, a oni su sa druge strane ubacili 35. Kada je Španija počela da hvata priključak pa čak i preuzela vođstvo u trećoj četvrtini činilo se da je tu kraj Francuzima. Međutim usledila je nova serija Trikolora koju su predvodili odlični Ertel i Gober uz podršku iskusnog Borisa Diaa.

Koliko su Trikolori bili dominantni u poslednjih 10 minuta govori podatak da su tu četvrtinu dobili sa 23:9 čvrstom igrom u defanzivi i uz neverovatno dobar skok u napadu.

Dvocifreni u pobedničkom timu bili su Diao sa 15 i Ertel sa 13 poena, a blistali su i centri Gober koji je uz pet poena imao i 13 skokova, kao i Lovernj koji je uhvatio 10 lopti i imao četiri poena na svom kontu. Na drugoj strani jedini koji je bio na svom nivou je Pau Gasol sa 17 poena, a pored njega samo je još Navaro imao dvocifren učinak sa 10 poena.

Francuzi su potpuno zaustavili šut za tri poena Španaca koji su ubacili samo dve trojke i to iz čak 22 pokušaja.

Polufinalni meč između Srbije i Francuske na programu je u petak od 22 sata.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter