0
Auto Moto

Prvi čovek Fijata nasleđuje predsednika Ferarija

Objavljeno: 10.09.14 u 18:17

Italijanski mediji pišu da će se predsednik Ferarija Luka Di Montecemolo povući sa te funkcije posle 20 godina. Njega će na tom mestu zameniti prvi čovek Fijata Serđo Markijone.

Ferari

Ferariju ni ove sezone ne ide, pa je posle 13 trka tek četvrti u generlanom plasmanu konstruktora. Najbolji vozač ekipe Fernando Alonso je peti u generalnom plasmanu.

„Ovo je kraj jedne ere. Odlučio sam da napustim funkciju predsednika posle gotovo 23 divne i nezaboravne godine… Ferari je najdivnija kompanija na svetu i bila je velika privilegija i čast biti njen lider“, rekao je Montezemolo.

Di Montezemolo je na čelu italijanskog giganta bio dve decenije, ali ga sada menja prvi čovek Fijata koji je roditeljska kompanija Ferarija.

„Ne želim da vidim naše vozače na 7. ili 12. mestu. Videti crvene u ovakvom stanju, sa najboljim voziačima, sjajnom infrastrukturom, sa inženjerima koji su veoma dobri, videti sve to i onda pomisliti da nismo bili šampioni od 2008. godine… Nisu samo finansijski rezultati važni za Ferari, već i pobede, a mi se mučimo već šest godina“, rekao je Markijone.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter