0
Fudbal

Holanđani okreću leđa: Nećemo glasati za Blatera

Objavljeno: 10.09.14 u 15:47

Holandska fudbalska asocijacija (KNVB) saopštila je da neće glasati za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera, koji je najavio da će se kandidovati za peti mandat, na izborima 2015.

Sep Blater

Predsednik KNVB Mihael van Prag naglasio je ipak, da uprkos ovom najavljenom glasanju, smatra da „nema šanse da Švajcarac siđe sa vlasti“.

Holanđani su bili među retkima koji se na Kongresu FIFA uoči Mundijala u Brazilu nisu izjasnili za 78-godišnjeg Blatera, koji je 1998. godine preuzeo mesto predsednika od Brazilca Žoaoa Avelanža.

KNVB je tada stavila do znanja Blateru da bi trebalo da se povuče, kao i da preuzme odgovornost za narušeni ugled svetske fudbalske organizacije.

Blater je odlučio da produži mandat do 2019, posle svog 83. rođendana, a predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini odlučio je da se ne kandiduje.

„Veoma nam je žao što se Mišel neće kandidovati. On je jedini koji je imao šanse protiv Blatera„, rekao je Prag i dodao da je Švajvcarcu sada otvoren put ka još jednom mandatu i da „to nije dobro za fudbal“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter