5
Domaći fudbal

FINANSIJSKI FER PLEJ: Od bahatog trošenja šeikova, novac dobija i Partizan

Objavljeno: 10.09.14 u 10:09

Pravilo o finasijskom fer pleju koje je ove sezone stupilo na snagu, donelo je i prve kazne zbog nepoštoanja ove odluke UEFA.

Partizan

Naime, vlasnici ekipa Mančester Sitija, Par Sen Žermena i Zenita moraće da u klupsku kasu „evropske kuće fudbala“ uplate ukupnu sumu od 25 miliona evra.

Kako je kazao predsednik Evropske klupske asocijacije (ECA), Karl-Hajnc Rumenige, UEFA će uplaćeni novac odmah delegirati timovima koji su se plasirali u grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope.

Siti je u obavezi da plati sumu od 60 miliona evra zbog toga što je potrošio više nego što je zaradio, a ostali klubovi koji su prekršili dogovor takođe će morati da izdvoje milionske iznose kako bi platili kazne.

Pošto će novac biti uplaćivan klubovima koji su se plasirali u evropska takmičenja, određeni deo od ovog „kolača“ dobći će i u Humsku 1.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

  1. Uefa ce da podeli 25 miliona ucesnicima Ls i Le ,a ostatak zadrzava za sebe,pa nisu ni oni ludi..u tome i jeste svrha kaznjavanja da pune svoju kasu a ne neki finasijski ferplej,znas koliko dupe zabole Psg zbog neke kazne od 20-30 miliona eura kada profitiraju mnogo vise krseci taj Ferplej ,dovodeci kvalitetne igrace i i privlaceci sponzore, Taj finasijski ferplej ni jedan bogatiji klub ne moze postovati,jer u prihode kluba se ne racunaju sponzorski ugovori,nego iskljucivo prihodi od ulaznica,prodaje igraca,marketingski ugovori ,ugovori od tv prava ,prodaje dresova itd,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter