0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RODITELJI OSUĐENIH ZA UBISTVO TATONA PROTESTOVALI: A gde su pravi svedoci?

Objavljeno: 09.09.14 u 14:46

Udruženje ‘Hoćemo istinu’, koje čine roditelji navijača Partizana, osuđenih za ubistvo Francuza Brisa Tatona 2009. godine, održalo je protest u Beogradu zbog, kako su naveli, ‘višegodišnjeg sudskog terora’ koji se sprovodi protiv njihove dece.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Žarko Puzigaća, čiji je sin Dejan odlukom Apelacionog suda osuđen na 14 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona, rekao je za agenciju Beta da je na delu odugovlačenje postupka koji je ‘pun neistina i laži’.

– Ni posle pet godina ne nazire se odlučnost suda da krene putem istine. Svedoci koji su prvi došli do Tatona i koji su pozvali Hitnu pomoć, ni nakon pet godina nisu uvedeni u postupak, što potvrđuje da se radi o farsi – rekao je Puzigaća.

Prema njegovim rečima, ceo postupak je sproveden pod pritiskom prethodne vlasti u Srbiji.

– Čudi šta sada sprečava sud da uzme u obzir nesumnjive činjenice i dokaze koje je iznela odbrana a koji potvrđuju da niko od osuđenih nije imao kontakt sa Tatonom – kazao je Puzigaća.

Petnaestak učesnika protesta, održanog ispred garaže na Obilićevom vencu, u čijoj blizini je 2009. godine stradao navijač iz Francuske, nosilo je transparente na kojima je pisalo ‘Slučaj Taton – Zašto sud ignoriše svedoke’, ‘Godine obmane, laži, konstrukcije, hoćemo istinu’, ‘Dokaze sakrila policija’.

hotsport.rs/beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter