0
Dejvis kup

Obradović: Idemo na pobedu u Indiji, nećemo podleći atmosferi

Objavljeno: 09.09.14 u 19:12

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović istakao je danas da je njegov tim spreman da u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa pobedi u gostima Indiju i dokaže da je sazreo za najveće domete.

Bogdan Obradović

Mečevi između Srbije i Indije na programu su od 12. do 14. septembra, a selektor Obradović neće moći da računa na najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića, koji je zbog umora otkazao učesće.

– Izuzetno važan meč za nas. Mislim da je pritisak izjednačen. Reprezentativci Indije imaju veliku želju da pred svojom publikom uđu u Svetsku grupu, što bi bio veliki uspeh za njih, ali mi želimo da ostanemo, iako nam ne igraju najbolji igrači kako što su Đoković, Tipsarević i Troicki. Spremni smo da sa novim i mladim timom ostvarimo pobedu i verujem da je ovo meč u kojem će sazreti, rekao je Obradović na konferenciji za medije, prenosi agencija Tanjug.

On je dodao da će važan faktor u mečevima protiv Indije biti adaptacija na specifične uslove u Bangaloru.

– Želimo da što veći broj sati provedemo na terenu, nadmorska visina je visoka i loptice brzo lete. Indijci su izabrali najteže uslove i ovaj grad je idealan za to. Moramo što pre da se adaptiramo na takve uslove, nećemo podleći atmosferi oko terena i idemo na pobedu, naveo je Obadović.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić istakao je da je dug put ostavio traga na njemu, ali da će uraditi sve da se što pre oporavi i navikne na nove uslove.

– Moje prisustvo će reprezentaciji dosta značiti, iskustvo kao i saveti na terenu i van njega. Ne znam ko će igrati za naš dubl, verovatno onaj teniser, koji ne bude u singlu, pošto su velike vrućine. Ne znam ni sastav Indije u dublu, ali koji god da bude biće težak protivnik, kazao je Zimonjić.

Filip Krajinović smatra da je Srbija favorit protiv Indije, ali i da neće biti lako pobediti u gostima.

– Mislim da smo spremni da odigramo dobar tenis i nadam se pobedi. Favoriti smo, ali to ne mora ništa da znači, jer su oni puno trenirali u ovim uslovima i bolje se spremali za mečeve. Lajović i ja smo u dobroj formi i verujem da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Podloga je dosta brza, moraćemo da budemo ofanzivniji. Neće biti lako, pritisak je na nama jer smo pre četiri godine osvojili Dejvis kup, rekao je Krajinović.

Prvi singl na programu je u petak, 12. septembra, od 15 sati po lokalnom vremenu (11.30 po srednjeevropskom), dok u subotu od 18.30 sati, takođe po vremenu u Indiji (15.00 po našem), igraju dublovi.

U nedelju se prvi singl igra od 16 sati (12.30), a drugi odmah po njegovom završetku.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter