0
ATP

HRVATI SLAVE: Čilić šampion US opena

Objavljeno: 09.09.14 u 08:15

Hrvatski teniser Marin Čilić novi je šampion US opena, pošto je u finalu savladao Japanca Keia Nišikoria 3:0 (6:3, 6:3, 6:3).

Marin-Cilic

Bila je to partija za pamćenje hrvatskog tenisera. Moglo bi se slobodno reći da je počistio Japanca sa terena. Marin Čilić je demonstrirao ljubiteljima tenisa kako se servira i za sat i 56 minuta izgubio je samo jedan svoj servis.

Hrvat je do prvog brejka stigao u šestom gemu, kada je poveo sa 4:2, a onda rutinski stigao do 6:3. U drugom delu meča viđena je nešto veća borba. Čilić je do prvog brejka stigao u trećem gemu za vođstvo 2:1, u sedmom je bilo 5:2, ali je tada Nišikori uspeo da uzvrati i oduzme do tada siguran servis Hrvata. Ipak, Čilić se nije dao iznenaditi i novim brejkom stigao je do 2:0 u setovima – 6:3.

Tada je već bilo jasno da će Hrvat doći do prvog Gren slema u karijeri, apečat je stavljen u četvrtom gemu trećeg seta, kada je Čilić poveo sa 3:1. Kao i prethodna dva perioda meča „komšija sa zapada“ je rešio u svoju korist 6:3.

Hrvatska je posle dugo godina dobila šampiona na jednom Gren slem turniru i nasllednika slavnog Gorana Ivaniševića.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter