0
Extreme

PARAGLAJDING: Srbin šampion Evrope

Objavljeno: 08.09.14 u 11:22

Reprezentativac Srbije u paraglajdingu Dejan Valek, pobednik je četvrtog FAI (međunarodna vazduhoplovna organizacija) Evropskog prvenstva u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, koje se protekle sedmice (01.-07. septembra) održalo u Vršcu.

Paraglajding-Reprezentacija-Srbije

On je kao debitant u srpskom nacionalnom timu, uspeo da osvoji najsjajnije odličje evropskog kontinenta i iza sebe ostavi više od 70 takmičara. Posle pet takmičarskih serija, Dejan je imao samo 3 negativna poena što je ujedno i rekord Republike Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje.

On je odličnim rezultatom iza sebe ostavio Matjaža Slugu i Antona Svoljšaka iz Slovenije, koji su osvojili drugo i treće mesto. Naša dama Tamara Kostić, osvojila je za dve nijanse manje sjajnije odličje.

Ona je Evropsko prvenstvo završila sa bronzanom medaljom na grudima. Iza sebe je ostavila više od 15 daleko iskusnijih takmičarki. Od Tamare, bile su bolje samo Aleksandra Grilmajer iz Mađarske koja je osvojila prvo, i Rimanta Verbilajt iz Litvanije, koja je osvojila drugo mesto.

– Samo moji prijatelji znaju koliko sam veliki napor i odricanje uložila u paraglajding. Posle dužeg niza godina, sve to se konačno isplatilo. Presrećna sam zbog svog uspeha, ali i zbog svojih kolega iz reprezentacije. Zaista smo svi dali svoj maksimum i ove medalje nisu slučajno kod nas. – izjavila je Tamara Kostić.

Da to ne bude kraj srpskim medaljama, potrudio se i ceo tim reprezentacije Srbije, koji je u ekipnom plasmanu osvojio srebrnu medalju. U veoma napetoj i neizvesnoj borbi do poslednjeg sletanja, reprezentacija Slovenije prestigla je naš nacionalni tim u poslednjoj takmičarskoj seriji. Treće mesto u ekipnom plasmanu, osvojila je reprezentacija Bugarske.

Organizatori ovog prestižnog vazduhoplovnog takmičenja bili su Vazduhoplovni savez Srbije i Sportski paragladjing klub Berkut iz Vršca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Hjub Kumans predsednik FAI žirija, na svečanoj ceremoniji zatvaranja takmičenja, izjavio je da je ovo najbolje održano takmičenje na kojem je ikada prisustvovao i iskazao duboko poštovanje organizatorima takmičenja.

Ovo je drugo Evropsko prvenstvo u paraglajdingu koje se ove godine održalo u Srbiji, za koje je rukovodstvo Vazduhoplovnog saveza Srbije, dobilo najviše ocene u organizaciji od strane najviših zvaničnika FAI-a.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter