0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BIVŠI GROBAR, SAD ZVEZDIN NOVAJLIJA OBEĆAVA: Došao sam po titulu

Objavljeno: 08.09.14 u 11:36

Novi fudbaler Crvene zvezde i bivši fudbaler Partizana, Miloš Bosančić, nema problem sa tim da otkrije razloge svog povratka u srpski fudbal i dolaska na Marakanu, tim čiji je vatreni navijač.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Došao sam pred kraj priprema u Sloveniji posle jednomesečne pauze u Južnoj Koreji. Sezona je tada tamo stala do završetka Mundijala u Brazilu i radilo se samo lagano na održavanju forme. Drugačiji ritam i zahtevi nego kod nas, a dupli program treninga po dolasku u Zvezdu polako daje rezultate – priča Bosančić.

Nekadašnji prvotimac crno-belih za sada još nije upisao prvenstveni debi u dresu novog kluba po povratku iz Azije:

– U želji da se dokažem dobro sam zapeo u test utakmici, pa je pauza bila neminovna. Kroz terapije i laganiji ritam oporavak je trajao nekoliko dana, a onda me je uhvatila jaka prehlada. Ipak, nisam hteo da odustanem od puta u Moskvu, pio sam lekove da pobedim virus – kaže Bosančić.

Ipak, momak kome se „bubamara“ prosto lepi za kopačke imao je priliku da zaigra na utakmici sa moskovskim Spartakom:

– Kroz karijeru sam prolazio sve i svašta, tako da čovek očvrsne. Borim se i pokazaću da sam pravo pojačanje za Zvezdu. Došao sam da igram, da pobeđujemo zajedno i ponovo osvojimo titulu. Posle još jedne nedelje treninga očekujem debi u Kruševcu. Neugodan domaćin, vruća atmosfera u kojoj se dobro snalazim – smatra ovaj fudbaler.

Miloš Bosančić na treninzima Crvene zvezde posebnu pažnju posvećuje izvođenju prekida, pre svega slobodnih udaraca:

– Volim da izvodim kornere i prekide pogotovo ako nisu daleko od gola. Vežbanje prebacivanja zida je mnogo bitno, ali odluke donosim u deliću sekunde i nadam se da ću sve demonstrirati na terenu u prvenstvenim duelima – smatra Bosančić.

On je kategoričan kada je u pitanju prvenstvena trka u JSL u kojoj vidi Zvezdu i Partizan kao dva glavna i jedina kandidata za trofej:

– Kolo vode dva najbolja tima, a kiksevi tokom sezone su mogući. Tek se krenulo u borbu koja je duga i teška, a odlučiće sitnice. Daleko je još krajnji rasplet. Volim da gledam samo u naše dvorište i kako da dobijemo prvi naredni megdan – dodaje Bosančić.

Iako je šef struke crveno-belih Nenad Lalatović ocenio da bi upravo Bosančić mogao da bude legitimni naslednik bivšeg kapitena Nenada Milijaša, sam igrač ima neznatno drugačije mišljenje:

– Miki je bio stub ovog tima i vođa. Moja uloga je nešto drugačija, kao i način igre, a na meni je da opravdam očekivanja i smatram da sada koračam dobrim putem – podvukao je Bosančić u razgovoru za list Sport.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter