0
Domaći fudbal

UDOVIČIĆ NAJAVIO: Spremni smo za privatizaciju Zvezde i Partizana

Objavljeno: 07.09.14 u 16:28

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić istakao je da su modeli privatizacije Crvene zvezde i Partizana spremni i da je sada samo na Vladi Srbije da ih izglasa u Skupštini.

Vanja-Udovicic-Aleksandar-Antic

– Izvršili smo sveobuhvatnu analizu, razgovarali s pravnicima, sportskim stručnjacima, ekonomistima iz Srbije i obišli sve zemlje regiona koje su imale sličan sistem kao mi i uspešno ga zamenile novim koji je održiv. Pripremili smo predloge i moguće modele za svojinsku transformaciju, a za ostatak procesa zaduženi su resori koji se bave pitanjem privatizacije i uređenja svojinskih odnosa. Naravno, mi smo tu da pomognemo iz domena naše nadležnosti. Cilj u kojem sve ovo radimo jeste da postavimo zdrave temelje za razvoj srpskog sporta u narednoj deceniji. Ako želimo da naš sport ima budućnost moramo da menjamo, pre svega navike, ali i ceo sistem – istakao je Udovičić za Dnevnik.

Ministar sporta i omladine je takođe rekao da oni koji budu ulagali u sport neće imati poreske olakšice, jer država nije u mogućnosti da im to pruži.

– Radimo na tome da nađemo realan i održiv način da privučemo zdrav kapital u srpski sport. Ta tema će biti pokrenuta kada se stabilizuje ekonomska i finansijska situacija u zemlji – dodao je Udovičić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter