1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Kolarov golčinom doneo remi na debiju Dika Advokata! (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.14 u 22:38

Fudbaleri Srbije i Francuske remizirali su rezultatom 1:1 (0:1) u prijateljskom susretu na stadionu Partizana.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pred nešto više od 10.000 navijača, Francuzi su poveli u 13. minutu golom Pogbe posle greške odbrane Srbije, a izjednačio je Kolarov sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Naši fudbaleri su imali nekoliko prilika, pruižili su dostojan otpor na debiju Dika Advokata.

Podsetimo, Srbija svoj prvi meč u kvalifikacijama za EURO 2016 igra 11. oktobra protiv Jermenije u gostima.

Tok meča:

Naši fudbaleri nisu najbolje otvorili meč, borba se vodila na sredini terena, a Francuzi su poveli u 13. minutu iz svoje prve prave prilike. Posle kornera sa leve strane, Pogba je ostao sam na drugoj stativi i neometano zakucao loptu pod prečku. 

Srpski fudbaleri nisu odustali od svoje igre, preuzeli su inicijativu na sredini terena, a prva velika prilika usledila je u 24. minutu. Tošić je odigrao dupli pas sa Tadićem i sa 15 metara šutirao za malo pored gola.

Kako je vreme odmicalo, naši su igrali sve bolje, u poslednjih pet minuta prvog dela igre su pritisnuli Francuze u šesnaestercu, a nova velika šansa usledila je u 45. minutu. Tošić je izveo odličan korner, domaći su uspeli da intervenišu, ali samo do Tadića na ivici šesnaesterca čiji je udarac završio pored gola.

Francuzi su na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću, a pogodak su postigli posle greške naše odbrane iz svoje jedine šanse.

Početak drugog poluvremena najavio je znatno uzbudljiviju utakmicu, tempo je porastao što je donelo više prilika. Pogba i Kabela su bili najopasniji po gol, ali je Vladimir Stojković zaustavio njihove pokušaje.

Na drugoj strani, Srbija je odigrala sjajnu akciju, Kolarov je zatresao mrežu, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

U 60. minutu oba selektora izvršila su po nekoliko izmena, Đuričić i Kuzmanović zamenili su Gudelja i Tadića, a na drugoj strani, Lakazet i Benzema zamenili su Remija i Kabelu. 

U narednih pet minuta, naši su imali dva solidna pokušaja preko Kolarova. Levi bek je najpre snažno šutirao posle povratne Markovića, ali je Ljoris zaustavio njegov udarac. Kolarov je potom gađao iz slobodnog udarca, ali je lopta završila tik pored stative.

Inicijativa i bolja igra srpskih fudbalera isplatila se u 80. minutu kada je Kolarov postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca. Faul je bio na skoro 30 metara, Ivanović je kratko odložio, a Kolarov topovskim udarcem pogodio malu mrežu.  

U preostalom delu meča, delovalo je da Srbija nije želela da rizikuje, što je izazvalo nezadovoljstvo kod grupe navijača koji su uputili zvižduke. Francuzi takođe nisu jurišali ka golu Stojkovića, pa je utakmica završena rezultatom 1:1.

Sastavi: 

Srbija: Stojković, Ivanović, S. Mitrović, Nastasić, Kolarov, Gudelj, Matić, Z. Tošić, Tadić, Marković, Đorđević 

Francuska: Loris, Sanja, Varan, Matje, Dinje, Sisoko, Pogba, Šniderlin, Kabaj, Remi i Kabela. 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter