0
Košarka

MUNDOBASKET: Srbija danas s Grčkom za četvrtfinale

Objavljeno: 07.09.14 u 09:01

Reprezentacija Srbije danas od 18:00 sati igraće svoj duel 1/8 finala Svetskog prvenstva sa selekcijom Grčke.

srbija-novizeland-273

Prostora za kalkulaciju više nema. Prilike za popravni su propuštene. Četa Aleksandra Đorđevića nalazi se u momentu kada je potrebno pokazati srce i dokazati da za „Orlove“ ni 300 hrabrih Grka u Termopiljskom klancu ne smeju da budu prepreka.

Igrači Srbije nose negativne uspomene iz duela s Grčkom iz pripremnog perioda, pošto su poraženi. Međutim, tada u mašineriji srpske reprezentacije nisu bila dva najbitnija šrafa: Miloš Teodosić i Nenad Krstić.

Grčka je, barem na papiru, veliki favorit u predstojećem duelu. U ostalom, bilans iz grupne faze u kojoj Adetokumpo, Kalates i drugovi nisu upisali niti jedan poraz dovoljno govori o snazi ovog tima. Međutim, od 18:00 sati u Madridu papiri neće trčati parketom. Parketom će trčati igrači.

Bilo kako bilo, težak posao je pred našim igračima. Svestan toga je i Aleksandar Đorđević:

– Grci su sigurno jedan od najdisciplinovanijih ekipa na ovom prvenstvu, ekipa koja igra timsku košarku, brzu, agresivnu, takmičarsku. Mnogo iskustva imaju, iskustva potrebnog za osvajanje titula, imaju igrače koji su igrali mnogo finala. Jedanizuzetno ozbiljan protivnik. Svih pet utakmica su pobedili. Mi smo gledali sve te utakmice i videli da sa sigurnošću igraju svoju igru, nametnuli su. Međutim, ja sam miran jer mislim da imamo kvalitet da odgovorimo na takvu igru pre svega odbrambeno – kazao je Đorđević.

Sa druge strane, NBA zvezda u usponu, talentovani krilni košarkaš Milvoki Baksa, Janis Adetokumpo gaji veliki respekt prema našoj reprezentaciji, ali veruje u pobedu:

– Srbija ima mnogo velikih imena u svom sastavu. To je odličan tim. Ipak, mi moramo da igramo u našem ritmu i reči selektora sprovedenom u delu na parketu. Tako ćemo doći do pobede – veruje u trijumf Adetokumbo.

Dve su kockice, a jedna karta za 1/4 finale Mundobasketa. Čiji će broj biti veći, naš ili grčki?

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter