0
Evropske lige

DOKAZANO: Englezi nameštali mečeve

Objavljeno: 07.09.14 u 10:23

Velika fudbalska afera trese „ostrvo“. Naime, nakon temeljne istrage koju je sprovela Fudbalska asocijajcija Engleske potvrđeno je da je u „kolevci fudbala“ u prethodnom periodu bilo nameštenih utakmica.

Premijer liga logo

Prema pisanju britanskih medija, istragom je utvrđeno da je na desetine sumnjivih osoba, fudbalera i rukovodioca klubova, mahom onih koji se takmiče iz nižih liga, učestvovalo u fingiranju rezultata. Istraga je pokazala da pojedine osobe koje su umešane u čitav slučaj imaju svoje veze i u klubovima koji se takmiče u elitnoj Premijer ligi.

Ipak, kako kažu iz FA, za sada nema direktnih dokaza da je neki od „sumnjivih igrača“, zapravo, učestvovao u nameštanju rezultata. Ipak, FA ove igrače drži pod lupom, a upravo iz tog razloga njihova imena nisu saopštena. Međutim, poznato je da su pojedini fudbaleri lično učestvovali u klađenju na određene mečeve, što je najstrože zabranjeno.

– Možemo reći da postoje određene procedure koje su pokrenuti sa ciljem da se zaštiti integritet igre. Kada je u pitanju nameštanje mečeva, FA ima ingerencije da suspenduje sve igrače za koje se osnovano sumnja da su učestvovali u nelegalnim radnjama – kažu u FA.

FA je dobila dopis od 60 stranica u kojem se nagoveštavaju neregularnosti u vezi sa sumnjivim utakmicama. Policija svoju istragu sprovodi u saradnji sa kladionicama, a sumnja se da su u čitavu malverzaciju upletene osobe iz Azije. Prema rečima čelnika FA, za sada nema bojazni da je virus nameštanja utakmica inficirao Premijer ligu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter