0
ATP

US OPEN: Đoković danas s Nišikorijem za novo Gren slem finale

Objavljeno: 06.09.14 u 11:34

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas od 18 sati odigraće svoj polufinalni duel US Opena sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser svih vremena na taj način odigraće svoje 24. Gren slem polufinale u karijeri, a ukoliko bude uspešno prebrodio „japansku prepreku“ biće to njegovo 15. finale na najvećim turnirima na svetu.

Takođe, srpski teniser će igrati sa Nišikorijem za peto uzastopno finale na US Openu, koji je osvojio 2011. godine. Dva puta je u borbi za titulu poražen od Rafaela Nadala, 2010. i 2013. godine, a jednom od Endija Marija – 2012. godine.

Đoković i Nišikori spremaju se za svoj treći međusobni megdan, a trenutno je rezultat nerešen pošto je 1:1 u pobedama. Naš igrač je pobedio u drugom kolu Rolan Garosa još 2010. godine, dok se Nišikori „osvetio“ godinu dana kasnije u Bazelu.

– Neko vreme nismo igrali. On je veoma dobar igrač i mislim da u poslednjih godinu dana igra tenis karijere. Pobedio je Vavrinku, koji igra sjajno, i to posle meča sa Raonićem, koji je završio u pola tri ujutru. Dobiti dva uzastopna meča u pet setova prilično je impresivno. Svaka mu čast – rekao je Đoković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter