1
Fudbal

‘REPREZENTATIVNI TRANSFER’: Bojan Krkić dobija grčki pasoš i oblači dres ove selekcije?

Objavljeno: 06.09.14 u 11:53

Španski napadač srpskog porekla, inače igrač Stouk Sitija, Bojan Krkić, mogao bi uskoro da se priključi nacionalnom timu Grčke.

bojan-krkic-ajaks

Naime, fudbalska priča ovog igrača dobro je poznata. Kao jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije rođene 1990. godine.

Još kao maloletnik debitovao je za Barselonu, ubrzo posle toga usledio je poziv i za nacionalni tim Španije, ali se njegova fudbalska basna, manje-više, tu i okončala.

Krkić je ubrzo posle toga počeo svoje selidbe u sve slabije i slabije klubove, a samim tim ubrzo je i precrtan u nacionalnom timu „Crvene furije“ čiji je i dan danas najmlađi debinant u istoriji.

Međutim, prema pravilniku FIFA, igrač koji je upisao jedan meč za reprezentaciju jedne zemlje, ima pravo da, ukoliko to želi, promeni svoju odluku i zaigra za reprezentaciju neke druge države.

Iako na prvi mah to deluje kao šansa za „Orlove“ da prigle igrača čiji je otac Srbin a majka Špankinja, to, zapravo, nije slučaj.

Naime, kako pišu „Novosti“, Krkić, koji od ove sezone igra u Stouku, nalazi se na meti čenika Fudbalskog saveza Grčke koji poslednjih dana pokušavaju da privole Španca da zaigra za ovu selekciju.

Novosti podsećaju da je Krkić prošle sezone nastupao za Ajaks, te da je selektor „OrlovaDik Advokat upoznat sa kvalitetom ovog igrača.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter