1
Domaći fudbal

PRIVATIZACIJA KUCA NA VRATA: Partizan se prodaje za 100 miliona?

Objavljeno: 06.09.14 u 11:19

Fudbalski klub Partizan mogao bi uskoro da dobije novog vlasnika koji je spreman da za vlasništvo nad srpskim vicešampionom izdvoji sumu od 100 miliona evra.

Partizan

Nakon što su se čule glasine oko toga da bi Crvena zvezda mogla da pređe u ruke „Gasproma“, dnevni list Informer donosi informaciju o tome da je prodaja crno-belih na vidiku.

Kako piše ovaj list, austijski Investicioni fond se nalazi u pregovorima sa Vladom Srbije oko kupovine ovog kluba, a navodno ovaj Fond je najavio da bi izgradio novi stadion, ali i poslovno-stamebni kompleks.

Kako dalje piše ovaj list, sedište ovog fonda, čije se ime za sada ne otkriva, nalazi se u Beču i Hongkongu, a ovaj Investicioni fond bi do kraja godine mogao da preuzme vlasništvo nad klubom.

– Obavljeni su razgovori sa austrijskim investicionim fondom, koji je poznat po ulaganjima u sport. Austrijanci žele da kupe Partizan i izgrade novi stadion sa poslovnim i stambenim kompleksom. Kako stvari stoje, njihova ponuda bi mogla da se kreće između 80 i 110 miliona dolara. Najrealni je da to bude okruglo 100 miliona, ali sve zavisi od stadiona. Austrijanci žele nov, moderan stadion, jer smatraju da bez kvalitetne infrastrukture nema napretka – navodi anonimni izvor ovog lista blizak upravi crno-belih.

Ovaj izvor navodi da postoji mogućnost da crno i crveno-beli za početak dobiju zajednički stadion:

– S druge strane, postoji mogućnost da crno-beli, Zvezda i reprezentacija dobiju zajednički „Nacionalni stadion'“, dodaje isti sagovornik.

Predsednik Partizana Dragan Đurić istakao je da je pitanje privatizacije sportskih klubova izuzetno bitno za državu, te da će i ona brzo doći na dnevni red:

– Vidim da je državi bitno pitanje privatizacije, mislim da će do toga vrlo brzo doći. Dobroje da je tako, jer ako klubovi ne budu otišli u privatne ruke, ostaće samo dugovi – poručio je Đurić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. neverujem ništa sve dok god se komplet sportsko društvo ne privatizira košarka i vaterpolo najtrofejniji sport da ode u ambis

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter